Felhívás!

Az emberekért dolgoznak?

Nem ártana, ha a baróti (és nem csak) polgármester néha belenézne annak a szervezetnek a szabályzatába, amelynek képviseletében települését vezeti. A szövetség honlapján ugyanis olyanokat olvashatunk, hogy az RMDSZ felvállalja a Romániában élő magyarok „érdekvédelmét és közképviseletét”, és hogy „egyezteti és ösztönzi a társadalmi szerveződés különböző formáit”. Valóban?

Akkor hogy jön ahhoz a polgármester, hogy kitegye a sajtó képviselőit egy olyan közérdekű megbeszélésről, amely arról lett volna hivatott dönteni, hogy építsenek-e a városban két lakást az oltszemi kastélyból kikerülő állami gondozott fiatalok számára? Most ne térjünk ki arra, hogy ez jó-e vagy rossz, maradjunk annál, hogy az emberek egy része ellenzi ezt, és erről – a társadalmi szerveződés lehetőségével élve – vitát kezdeményezett a lakosság körében.

A megbeszélésre meghívták a polgármestert, hogy elmondhassa, milyen érvek mentén szavazták meg a tanácsban azt, amit a lakosság (egy része) szemmel láthatóan nem akar, és meghívták a sajtót is, vélhetően abból a megfontolásból, hogy ez az egész várost érintő kérdés, és azok is szerezzenek tudomást a fejleményekről, akik nincsenek jelen. A meghívott polgármester, jó párttitkári stílusban eldöntötte, hogy az elhangzottakat nem kell nagydobra verni, és kitessékelte az újság­író­kat a teremből.

Tisztázzunk egy dolgot: a polgármester nem a saját kft.-jét vezeti, hanem a várost, és nincs abban a helyzetben, hogy közügyekben titkolózzon! Világos, hogy a sajtó jelenléte sok esetben nem kívánatos, hiszen – mondjuk – ha egy szakmai vitán van jelen, akkor előfordulhat, hogy a résztvevők észérvek helyett „szerepelni” fognak. Csakhogy ez egy nyilvános lakossági fórum volt, ahová a civil szervezők meghívták az újságírókat, és a polgármester „intézkedése” – finoman szólva – ellentmond szervezete szépen szóló elveinek, s ami még ennél is rosszabb, semmibe veszi a lakosság véleményét. Nem tűnik bölcs dolognak a választások közeledtével

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 8., 10:16
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A baróti polgármester lassan lekörözi “diktatúrában” az elődjét. Elvártam volna tőle, hogy valami nyilvános magyarázatfélével álljon elő, közleménnyel, ilyesmi, de tojik a választópolgárokra. Az én szavazatomra ne számítson többé!

  • User
   Dátum: 2019. május 15., 7:46
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Ne magyarázat”félével”…..Hanem mondja ki tittán:kiti matka….ne titamitázzanak….Sorsdöntő dolgokról van szó….Igen le vagyunk szarvasbőrrel takarva…..