Adventi készülődés Szörcsén

Adventi készülődés Szörcsén Vélemény

A Szörcsei Református Egyházközségben az idén is több síkon hangolódtak rá az adventi időszakra. Szombat délelőtt a nőszövetség tagjai óriási adventi koszorút készítettek az imaterem előtti térre. Az adventi vasárnapokon istentisztelet után énekszó mellett gyújtják meg rendre a gyertyákat, ezzel is szebbé téve a karácsonyi készülődést.

Szombaton délután kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket az imaterembe, ahol a kisebbek adventi koszorút készíthettek, a nagyobbak kipróbálhatták az üvegfestést. Hat órára megérkezett az IKE-karaván Dezső László Levente egerpataki lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó vezetésével. Az új vezetőség színvonalas programokat tervezett, a karaván célja a gyülekezetek fiataljainak megismerése, bevonása az egyházi életbe. A fiatalok ismertették a jövő évi táborozási lehetőségeket, eseményeket, ahol rengeteg érdekes program várja a résztvevőket.

Az énekszóval, ismerkedő játékokkal fűszerezett, hangulatos együttlét végén teával és kaláccsal kínálták meg a lelkes csapatot. Ezek az alkalmak nem csupán hiterősítő, hanem közösségépítő erővel bírnak, szebbé, tartalmasabbá téve ünneplésünket.

Biró Erika lelkipásztor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.