Felhívás!

A vitéz megyetanácsos megmondja

Nem idézem, hogy mit, mert nyomdafestéket nem tűr, ennek ellenére a Kós Károly utcán visszhangoztak a szitokszavak. Nem nevezem most nevén a megyetanácsost, aki ilyen éktelen szóvihart zúdított az utcára, fusson az alábbiakban Vitéz Péter néven. Arra nem vennék mérget, hogy a stílus alapján nem ismerik fel…

Miért üvöltözött Vitéz urunk? A vasárnapot és a napsütést élvezendő biciklivel indultam a városnak, hadd ne szennyezzem a levegőt. A Kós Károly utcában, éppen az Andrei Șaguna (Dohánygyári-hegy, ahogy mi hívjuk) kereszteződésénél kell a biciklivel sávot váltani, ha az ember bicikliúton haladna. Itt azért rá kell hajtani az útra, a biciklihálózat nem tökéletes. Azért, hogy a közlekedés könnyebb legyen, két sáv halad a központ felé: a bal a feltérőknek, a jobb előre. Ez utóbbin állt meg Vitéz Péterünk, talán azt gondolva, hogy megyei tanácsos, és megteheti. Én nem tudok biciklivel felugratni autókra, muszáj volt kikerüljem. Valóban, nem tudtam megállni, hogy szóvá ne tegyem a sofőrnek, hogy tilosban áll. (Van tábla is, piros kör, x alakban áthúzva, pont azért, hogy a forgalom tudjon haladni, amit ő nem ismert el, bár azóta is ott a helyszínen, meg lehet bátran nézni.)

Hogy Vitézünknek miért nem volt lehetősége majd 15 méterrel arrébb megállni, az sosem derül már ki: amikor figyelmeztettem, hogy biza tilosban áll, azt mondta, hogy foglalkozzak a saját dolgommal, majd jöttek a felnőtt filmekbe illő testrészek és cselekedetek jó hangosan. Hiába, a nagy ember is akkor a leghangosabb, ha tudja, hogy nincsen igaza.

Két dolgot szeretnék még leírni: 1) aki a törvényt nem tartja be, nem méltó arra, hogy minket képviseljen bárhol. 2) Aki ilyen csúnyán beszél, ne vállaljon közszereplést. Ezzel nem építi, hanem rombolja a megye hangulatát.

Ahogy mondani szokás, tanácsos úr, szégyellje magát. Vagy ha ő maga nem, legalább a párttársai. Remélem, ők nem ilyenek…

(G. K., Sepsiszentgyörgy)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások