Felhívás!

A nemzeti rock előadóit sújtó cenzúra a közmédiában

A Fidesz 1993-ban fordult a nemzeti irányba, amiért a balliberális sajtótól olyan össztüzet kapott, hogy kis híján kiesett a parlamentből, kevesebb, mint egy év leforgása alatt népszerűsége 40%-ról 7%-ra zuhant.
De kitartottak az új irány mellett és ma, a Jobbik balfordultának köszönhetően ők képviselik a leghangsúlyosabban a nemzeti gondolatot, a magyar érdekű politikát. Sajátos örökségük a párton belül rejtőzködő SZDSZ, melynek kártékony tevékenységére az utóbbi időben vetült reflektorfény elsősorban Szakács Árpád „Kinek a kulturális diktatúrája?” című cikksorozatának köszönhetően.
E sorozat legújabb része a könnyűzenével foglalkozik, úgy, ahogy eddig megszokhattuk, kőkemény adatok tömegével, s kimutatja, hogy a Petőfi rádió, mely elvben a kormány befolyása alatt van, a legbrutálisabb cenzúrával sújtja a nem liberális előadókat, míg a ballib oldal sztárjait futtatja.
Gondoltam, jómagam is megnézem az általa forrásként megjelölt mostszol.hu nevű oldal statisztikáit, mely közel hét évre visszamenően közli, hogy mely előadóknak mely dalait hányszor játszották az egyes rádiók. A lényeg, hogy a statisztika kizárólag a Fidesz-kormányzás éveiről szól.
Azt találtam, hogy az Ismerős Arcoknak – mely együttes talán a legnépszerűbb és legszínvonalasabb a nemzeti gondolat zenei formába öntői közül – nincs is ikonja, a Kormorán dalait 4 esetben játszotta a „kormányrádió”, a Transylmániáét egyszer, a P Mobilét kétszer, a P Boxét egy ízben. (S akkor nem szóltam a teljesen elhallgatott Kárpátiáról, Hungaricaról, Romerről.)
Ezzel szemben az Orbán szoborfejét rugdosó Dopeman két dala összesen 104-szer került adásba, a kormányt a legútszélibb stílusban gyalázó Kis Tibor együttesénék, a Quimbynek a dalait 3068 alkalommal játszották, az erdélyiekkel való zenei foglalkozást „elszakadt országrésznyalásnak” csúfoló Lovasi András Kiscsillag nevű zenekarának dalait 2138-szor.
Van min változtatni a Kövér László által is megerősítendőnek tartott magyar kulturális önrendelkezés érdekében a közmédiában.
S ellentétben a filmes és a színházi világgal, az irodalommal vagy a társadalomtudományi szférával, egyetlen gyors döntés meghozatala kell. Kiseperni ezt a nyilvánvalóan nemzetellenes ballib társaságot a Petőfi rádióból és nemzeti szellemű szerkesztőket alkalmazni.
Ennyi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.