Felhívás!

A náci szöveg nem ennivaló

Még el sem hangzottak a németből románná vedlett Klaus Iohannis Magyarországot intő szavai, szerte az országban felrotyogott a nagynemzeti buzgalom, minden szinten bizonyítani akartak, főleg a jogszolgák, hogy itt Románia van, és törvényszegő vagy nem törvényszegő egy tett, cselekedet, a magyarnak akkor sincs igaza, ha egyébként igaza van.

Nincs kegyelem, Beke István és Szőcs Zoltán, akikre úgymond terrorizmusért öt-öt évet rótt ki a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék, maradnak a rács mögött, még akkor is, ha száj jártatásán kívül semmit nem tettek. De hogy lássák a hun ivadékok, a románokkal nem lehet teketóriázni, nehogy eszükbe jusson jogokat kérni, követelni, hát maradjanak a rács mögött. Horváth Annának azért kellett kanosszát járnia, mert túl népszerű lett, s volt mersze saját fejével dönteni és oldani meg a felmerülő gondokat. Elítélték, hogy ilyent egy magyar ne tegyen!

Arról ne is beszéljünk, hogy akadnak szolgálatos nacik, akiket sért a székely zászló, de még Erdély lobogója is. És bőven akadnak olyan törvényszéki bírák, akik sorra helyt adnak az ilyen nacionalista színezetű kérelmeknek. Sőt, hogy a tortára feltegyék a díszt, az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnak Kolozsvár soviniszta expolgármestere, Gheorghe Funar szavait elítélő döntését eltörölték.

Kemény nacionalizmus terjeng Romániában, és erre csak olaj volt a tűzre a román államelnök hazug szavai. Mert hazugság volt minden, amit állított! Ha nem is szavazták meg a székelyek által benyújtotta törvényjavaslatot az autonómiáról, tárgyalhattak volna róla. Biztosan találhattak volna hasznosítható gondolatokat. Főleg, mert a túlzott központosítást le kellene bontani!

Azt már több történész, újságíró, sőt politikus kimondta, hogy az Erdélyben lakók többsége: románok, magyarok, németek, egymás között nem másról, mint a gazdasági nehézségekről beszélnek, tárgyalnak. És a cél közös: minél jobb életszínvonal. Ha ezt a szülőföldön nem tudják megvalósítani, kivándorolnak. És ha még sokáig Erdély elcsórásáért reszketnek a politikusok, azt veszik majd észre, hogy nem a földet viszik el, hanem a legnagyobb kincs, a tudás megy világgá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.