Felhívás!

A muníció nálatok van

Május 22-én, befolyással való üzérkedés vádjával 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bukaresti legfelső bíróság. Ettől a pillanattól kezdve nem az én tisztem lesz értelmezni, értékelni a velem történteket. Mert jogászként azt tanultam, a végleges bírósági ítéletet érintettként csak tudomásul vehetünk, végre kell hajtanunk.

Tiszta lelkiismerettel állok ma elétek, akik mindvégig bíztatok bennem: az elmúlt 954 napban minden létező törvényes eszközzel megpróbáltam bebizonyítani az ártatlanságomat, bár sokszor esélytelenebb küzdelemnek tűnt, mint a vízbe dobott, kezénél-lábánál összekötözött ember evickélése. Egyetlen dolog maradt, amelyet természetesen meg fogok tenni: az indoklás kézbesítése után az Európai Emberjogi Bírósághoz fordulva keresem igazságom bizonyításának utolsó, kései lehetőségét…

A legfontosabb azonban, ebben a helyzetben, hogy legyőzzük a dühöt és a kiábrándultságot. A leghatékonyabb visszavágás, ha megmutatjuk, nem hátrálunk meg! Ezért, ha valamit kérhetek, azt kérem tőletek, hogy bízzatok elöljáróitokban, bízzatok saját magatok erejében és józan ítélőképességében! Minden harcunkban a fegyvert ugyan a mi kezünkbe adjátok, de a muníció mindig nálatok marad! Menjetek el vasárnap, és szavazzatok az RMDSZ-re, segítsetek meggyőzni a kétkedőket! Mert az a közösség, ahol mindenki mindenkire gyanakszik, ahol eluralkodik az elkeseredés, az apátia, az könnyen manipulálható, gyenge és sebezhető.

Választott önkormányzati tisztségemtől megválva, köszönettel és hálával gondolok mindannyiatokra, akik erre érdemesnek tartottatok, akik jó szóval, imával és legfőképpen megingathatatlan hitetekkel erősítettetek meg nap mint nap. Elsősorban nektek mondom most, hogy „fel a fejjel!” Nincsenek véletlenek, és nincs értelmetlen fátum. Ebben hiszek, és ezért nem fogok meghátrálni. Családommal és veletek együtt végig megyek azon az úton, amelyet a gondviselés rendelt!

Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere (Facebook)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.