Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A mi olimpiánk

„A sportolás testet és lelket erősítő élmény. Együtt erősödni és fejlődni pedig kiváltság” – ezzel a jelmondattal szervezték meg ismét A mi olimpiánk című sportrendezvényt Kolozsváron szeptember 20–24. között az RMDSZ, az Erdély Ifjúsági és Sportegyesület, a Testnevelő Tanárok Országos Tanácsa, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Kara, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával.

A megnyitón Novák Károly Eduárd, Románia ifjúsági és sportminisztere, a sportolimpia fővédnöke korábbi felszólalásaihoz hasonlóan ezúttal a rendezvény szükségességét hangsúlyozta. Az érdeklődés a járvány után sem csappant meg: a vetélkedőn 29 erdélyi középiskolából több mint 800 diák vett részt. A versenyzők 10 sportágban, ezeken belül pedig 33 versenyszámban mérkőzhettek meg.

A Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai idén is részt vettek, és ezúttal is sikerült érmes helyezéseket elérni: Parvui Iliuța 800 méter síkfutáson lett első helyezett, míg Bende Szabolcs távolugrásban harmadik helyezést ért el. A diákok elmondása szerint, a másokkal való megmérkőzés mellett külön öröm az, hogy Kolozsvárra utazhatnak. Az egyetemi városban számos testneveléssel kapcsolatos szak működik, a diákoknak ilyenkor lehetőségük nyílik bepillantani ezekbe.

Hangsúlyoznám, a diákjaink nem bizonyíthatnák képességeiket, ha Kovászna önkormányzata és a Kőrösi Csoma Sándor Líceum vezetősége nem támogatná a helyiek sporttevékenységeit. Az elmúlt évek sikerei is azt igazolják, érdemes energiát, támogatást fektetni ezekbe a tevékenységekbe, amelyek egyrészt szórakozást, pihenést jelentenek a diákoknak, másrészt a személyes építkezés lehetőségét nyújtják.

Kelemen Sándor tornatanár, Kovászna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük