Felhívás!

A magyar érdek és igazság védelmében

Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26-ai ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget.

Maga az eljárás kezdeményezése, annak tartalma és hangneme, valamint a jobb sorsra érdemes Európai Parlament ülésének légköre és az ott elhangzottak kísértetiesen hasonlítottak az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot megelőző történésekre. Hiszen a győztes nagyhatalmak akkor és ott a tények helyett alaptalan vádakra, valamint a meghamisított történelemre és statisztikai adatokra támaszkodva határoztak Magyarország példátlan megbüntetéséről. A két helyzet közötti különbség csupán csak annyi, hogy az ország képviseletére jogosult személyek ezúttal még a szavazatra bocsájtás előtt felszólalhattak és kifejthették az álláspontjukat. Ettől eltekintve azonban a végeredmény, akárcsak 1920-ban, most is előre borítékolható. A globalizációban érdekelt és Soros nevével fémjelzett pénzügyi körökben ugyanis már rég megszületett a döntés, és az általuk megvásárolt képviselők majd szolgai módon végre is fogják azt hajtani.

Felháborító és hajmeresztő mindaz, ami az Európai Parlamentben a Sargentini–jelentés kapcsán történt, azonban van ennek pozitív hozadéka is. Ismét bebizonyosodott ugyanis, hogy Szijjártó Péter személyében a magyar diplomáciának egy olyan vezetője van, aki méltó módon tudja az országát és a nemzetét képviselni. Akinek van bátorsága szembeszegülni a hazugságáradattal. Aki képes megvédeni az érdekeinket. Aki csűrés-csavarás, mellébeszélés és köntörfalazás helyett kimondja az igazságot, és küzd az érvényesítéséért. És mindezt méltóságteljesen, az illem, kulturált viselkedés, valamint diplomácia szabályainak be és tiszteletben tartásával, higgadtan, de kellő határozottsággal teszi. Úgy, ahogyan elvárható egy magyar külügyminisztertől. Éppen ezért megnyugtató és örvendetes, hogy a leendő kormány tagjaként ismét ő a tárca várományosa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.