Felhívás!

A kegyetlenkedést büntetni kell

Felháborodva olvastam, hogy egy Kovászna megyei férfi megölt egy kutyát, és mindezt levideózta, majd feltöltötte a Facebookra. Sajnos utólag én is megtekintettem a szóban forgó videót, és összeszorult a szívem, amint láttam, ahogy az a szerencsétlen kutya az életéért harcol, míg az emberszabású szadista röhögve tartja a szíjat, amíg az állat kiszenved. Mit vétett neki az a kutya, hogy ilyen kegyetlen módon kellett elbánjon vele? Nagyon örvendenék, ha végre lenne már precedens Romániában arra is, hogy az állatgyilkosokat is megbüntetik.

Rengeteg törvény változik nálunk, mondhatni naponta, tehát biztos vagyok benne, hogy az erre vonatkozó büntetéseken is lehetne szigorítani. Nem vagyok jogász, de nem hiszem el, hogy nem lehet börtönre ítélni egy olyan embert, aki mondjuk, megöl egy kutyát – életet olt ki! –, ráadásul ezt szadista kedvtelésből teszi. Ma egy kutyát öl meg, tegnap talán a galambfiókákat fojtotta meg, holnap a nagyanyját, vagy a szomszéd idős öregasszonyt fogja átküldeni a másvilágba, semmi különösebb indok nélkül, puszta élvezetből. Ezért is gondolom, hogy az ilyen jellemű emberekre még jobban oda kellene figyelni, már a legelső ilyen kihágásukat szigorúan büntetni, hátha abból tanul.

Amerikában a PETA állatvédők már azért is beperelik az embert, ha mondjuk szelfit készít egy gorillával – ez viszont már a másik véglet mifelénk mintha minden rendben lenne. A szekeres ütheti a lovát, amíg vér serken ki a hátából, a gazdi fejbe rúghatja a kutyáját, mert részegen majdnem átesett rajta és így tovább. És hiába látja a szomszéd, az arra járó, senki nem mer szólni, nem meri jelenteni, mert úgy sem lesz belőle semmi. Ezen és ezért is kellene változtatni.

 

László Géza, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.