Felhívás!

A jóság drága építményei

Fúvom együtt egy faluval, egy várossal, de ha úgy szükség, keresztények millióival, hogy az Úr csodásan működik, de útja rejtve van. Mindent, ó, mindent szeretnénk megérteni a földi meg az égi történelemből. Még arra is merészkedtünk, hogy úgy értelmezzük a fohászt: igenis van mindennapi nyoma Teremtőnknek a földi világon, hiszen ő terelte figyelmünket jó szándékkal a házaink, hazánk, templomaink, óriás palotáink megépítésére. Aki nem hiszi, az járjon… igen, járjon úgy, mint mesében a vaksi, aki egy jó cselekedete után az erdőn visszakapta a szeme világát.

Nyitott lélekkel és nyitott tenyérrel járni az emberi világban. Ez a nagy imádság, melyet felfedezvén, léte érdekében be kell, kellene tartaniuk a milliárdosoknak is. Az igazság meg az igazak imádsága benne a havazásban, ott a rügyek mélyén a tavasz fölemelkedésében, a gyertyánfák között. A lélek boldogulását ma sem a szórt arany jelenti, hanem a szeretet. Annak híján a kín veszi karjaiba az embert. Papjaink, szerető százezreink kérik titkon vagy fennhangon a szeretet tulajdonjogát templomok csillaga, keresztje alatt. Népünk nagy fia, Ady Endre vall szabadon: ezért minden, önkínzás, ének/, szeretném hogyha szeretnének…

Két kis falu, Bordos meg Szentdemeter teljes lakossága állott be évente a kereszt meg szent zászlóink mögé és zarándokolt át a szomszédba együtt imádkozni, mint Szent László idején. Ének, főhajtás a szomszéddal közös Isten jó szándékai és cselekedetei előtt.

A jóság embertől Istenig való. Eb sem tud annyit szenvedni láncon, mint az öntudattal és ugyanakkor lelkiismeret-furdalással élő ember, ha rúgott, ha botlott. – Jó helyen járok-e vajon, kérdezi az egyedül tévelygő magában magától.

Ne hagyd elveszni hazád s reményed itthon! Ha szeretetben, úgy s akkor minden a helyére kerül benned és körötted. Az életünk nem egy-egy nászmenet. Testvér, segíts a bajban, s a hála áll majd melléd, amikor kihúzod magad: a mellkasodban csak a szív repes. Minden a helyén, magad is találsz helyet lélekben néped s nemzeted számára.

Messzire hallatszik odakinn a születésnapi ima: Bízzatok, mert Jézus eljön.

El a mi falunkba is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.