Felhívás!

A hatalom ára

„Miközben mi, én, a kormány, a többi hatóság harcolunk a koronavírus-járvánnyal, harcolunk a román emberek életéért, harcolunk, hogy megszabaduljunk ettől a járványtól, a PSD (Szociáldemokrata Párt), a nagy PSD, a parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy Erdélyt a magyaroknak adja”. Ezt a meghökkentően körmönfont és döbbenetesen rosszindulatú kijelentést Románia elnöke tette március 29-én, az állami televízió egyenes adásában – csúcsidőben.

Az ország legfőbb közjogi méltósága felzárkózott tehát a gyűlöletkeltők, viszályszítók, felbujtók és rágalmazók soraiba. Megsértette a kölcsönös tiszteleten alapuló békés együttélés szabályait, valamint az Alkotmány és hatályos törvények előírásait. Így viszont nem csak az általa betöltött magas tisztség viselésére vált méltatlanná, hanem bűncselekményt is elkövetett.

A rangjához felnőni képtelen Iohannis felháborítóan aljas támadásának az oka megbízói öröknek hitt hatalmának a megingásában keresendő. Ily módon próbálják a lassan valóságra eszmélő tömegek figyelmét elterelni az egészségügy áldatlan állapotáról. Ugyanakkor a válságkezelő elképzelések híján elkerülhetetlen gazdasági visszaesés súlyos következményeiről is. Az elnök pedig kénytelen volt alávetni magát az akaratuknak, hiszen a székének ára volt, és most törlesztenie kell. Mert nehogy azt gondolja valaki, hogy a magát megátalkodott következetességgel egységes nemzetállamnak hirdető Romániában egy kisebbség tagja felküzdhette volna magát ebbe a magasságba bizonyos hazai és külföldi körök beleegyezése és segítsége nélkül!

Megalkuvásra hajlamos személye kapóra jött a Romániát immár 30 esztendeje hátérből irányító, és Erdély magyartalanításán ügyködő titkosszolgálatoknak. A születésileg szász politikus nyeregbe juttatásával ugyanis látszólag bizonyítást nyert Románia általuk hirdetett, a nemzetiségek tekintetében mintaállam volta. Az érdekeik ráadásul egybeestek az Európai Unió volt és jelenlegi vezetőit markukban tartó pénzügyi körökével. Hiszen ők szövetségesre leltek bennük a birodalmi álmaik megvalósítását akadályozó Orbán Viktor ellen folytatott nemtelen hadjárathoz. De a származását megtagadó Iohannis is jól járt, mert szerepvállalásával védettséget nyert az őt szorongató bűnüldöző szervekkel szemben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások