Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazaárusítás

Megállok a járdán, mert megállítanak. Tapadunk kerítéshez, házfalhoz, nehogy elüssenek a járdán a megvadultan száguldó kerékpározók. – Ez a szabadság, uram, hogy már szabad itt mindent?!
Eközben azon jár az eszünk, miféle magabiztossággal árulnak el s adnak el mindent ezen a megrémített földrészen, Európában. Bírák meg ítéletek sorjáznak. A börtönök zsúfoltak nálunk is.

Dolgozik a Jog meg a jogász. De hát naponta látja, aki nem vak, és van bátorsága le­ga­lább meglátni, ha kimondani nincs: nálunk nemcsak a jogászt, de bezárják az Alkotmányt, a Jogot is! Ami az alaptörvényben írva vagyon, emitt még az sem hivatkozási alap! Még az sem törvényerejű!

Eszement román újságíró (írtunk róla) véste minap dolgozatába, ha autonómiát adnak az erdélyi Székelyföldnek, ők lezárják körülöttünk a határt; magyarán és pontosan mondva: bekerítenek, 5000 eurós vízummal mehetünk KI innen Kolozsvárra. Tehát eladó a jog! És vásárolhatók történészek és jogászok. Megvásárolhatja Soros György a Fekete-tengert. De meg ám az Európai Uniót, melyben – naivan – annyira bíztunk egykor. És megvásárolta Magyarországnak (is) egy társadalmi rétegét dollármilliókkal, hogy cserébe engedjék szabadon dőlni be késekkel, euró-százezrekkel a migránsokat. Eladó az egész világ.

Pártokká tömörülnek százezrek, válnak hazaárulókból hazaárusítókká – miközben gúzsba kötve a Jog, az Alkotmány, az alkotmányjogász is, ha a nagy üzlet úgy kívánja. És szolgai csöndben az irodalom is.

És a járdáról nézzük, keressük az egeken a pártjainkat, szerre-rendre, ki amelyikben bízott. Európa már eljutott önmaga kiárusításában az ejnye-bejnye kategóriáig. A Nagy Eladó újabb emelvényre hágott, s már a maga javára követeli az új, a legújabb törvényeket. Iktassák, fogadják, tartsák be, fogadják be, fektessék le az új törvényeket és a migránsokat.

Csöndes az utca, kihalt a város. Még a remény se mer alászállani ránk az aranyos egekből. Kirúgták a földet is alólunk, emberek!

Eladó a világ és el benne a Kárpát-medence, unokáinkkal együtt.

Ez a csönd már a hazaárusítás csöndje.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük