Felhívás!

WHO: bizonyos esetekben otthon is ajánlott a maszkviselés

WHO: bizonyos esetekben otthon is ajánlott a maszkviselés Tudomány

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság – figyelmeztetett szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A genfi székhelyű szervezet frissen közzétett iránymutatása szerint akkor is érdemes felvenni a maszkot látogatók fogadásakor, ha nem biztos, hogy a helyiség megfelelően szellőzik.

Az Egészségügyi Világszervezet ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a védőmaszk viselése hamis biztonságérzetet adhat az embereknek, és így megfeledkezhetnek a többi biztonsági óvintézkedésről.

Emellett aláhúzták: az egészségügyi intézményekben a jelenleginél is szélesebb körűvé kell tennie a maszk használatát.

A WHO korábban is javasolta a maszkviselést a zsúfolt helyeken, az otthoni környezetre vonatkozóan azonban eddig nem fogalmazott meg ajánlásokat.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 10., 12:43
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Odakint nem kell szellőztetni, ezek a marhák mégis rendeletbe hozták, hogy szabadtéren is kötelező. Az egész ország területén. Egy nagyvárosban még megértem, ahol sűrű az utcai gyalogos forgalom, de egy kisvárosban vagy egy faluban, ahol száz méterenként akad egy szembejövő, s az is a túlsó oldalon halad el, mi értelme? Na az ilyen rendeletek miatt nem megy szavazni az ember. RMDSZ, tettetek valamit, hogy ez az intézkedés észszerűbb legyen? Felszólaltatok valahol, hogy ez nem jól van így? Persze, hogy nem. Egy kalap alá vesztek ti is mindenkit, s csodálkoztok, hogy titeket is egy kalap alá vesz a nép a ludovikokkal, klauszokkal, arafatokkal. Nem lehet komolyan venni titeket sem, ahogy őket sem. Tegyél maszkot! Ti eleget hordjátok, mégis egyik nagykutya a másik után jelenti be, hogy megfertőződött. Szinte büszke rá, hogy nem maradt ki belőle!