Felhívás!

Virtuális valóságban találkozott újra halott lányával egy koreai nő

Virtuális valóságban találkozott újra halott lányával egy koreai nő Tudomány

A dél-koreai Csang Csi-szung 2016-ban vesztette el hétéves lányát, Najont, aki egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben hunyt el. A négygyermekes családanya egy tévéműsornak köszönhetően három évvel később újra láthatta a lányát, akinek arcát, hangját és mozgását nyolc hónapon keresztül alkotta újra a produkciós csapat a virtuális valóságban (VR).

Az MBC csatorna „Találkoztam veled” című dokumentumfilmjének egyszerre megható és nyugtalanító képsoraiban anya és digitális lánya egy közös emlékekkel teli parkban találkoztak. Egy, a család számára kedves megszólalása után a lány a következő szavakkal köszöntötte a VR-headsetet viselő édesanyját: „Anya! Hol voltál, anya? Gondoltál rám?” – számolt be az adásról az Aju Business Daily.

Az érzelmes találkozást egy virtuális születésnapi parti követte, ahol először algalevest ettek közösen, de a torta és a gyertyagyújtás sem maradhatott el. A család többi tagja a virtuális térnek helyet adó színpad széléről, könnyek között nézte az eseményeket. „Talán ez egy létező paradicsom. Találkoztam Najonnal, aki mosolyogva fogadott, és bár nagyon rövid ideig, de nagyon boldog voltam. Azt hiszem, ez volt az az álom, amire mindig is vágytam” – mondta az édesanya.

(Qubit.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.