Felhívás!

Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép

Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép Tudomány

A Google a világ 220 országában, így Romániában is elérhetővé teszi azt az új funkciót, ami megmutatja, hétnapos átlagban milyen arányban emelkedett egy országban a koronavírus-fertőzöttek száma.

A Google az év eleje óta több olyan frissítést is készített már a szolgáltatásaihoz, amivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre igyekeztek reagálni. Most egy újabb, igen hasznos újdonság érkezik a Google Térkép mobilos változatába, amit még ezen a héten elérhetővé tesznek a világ 220 országában.

A Google ezentúl minden egyes ország esetében feltünteti, hogy ott emelkedett-e a koronavírus-fertőzöttek száma, és ha igen, milyen arányban. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akiknek muszáj utazniuk – például a kamionosoknak, vagy azoknak, akik két ország között ingáznak a munkájuk miatt.

A funkciót megjelenítő algoritmus hétnapos átlagban veszi majd a Covid-eseteket, és azt nézi meg, 100 ezer emberre levetítve növekedett, vagy esetleg csökkent-e az esetszám. A szoftver az amerikai Johns Hopkins Egyetem és az Egészségügyi Világszervezet adatait használja.

Az újdonság az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra és iPadekre elérhető Google Térképbe is bekerül még a héten, így érdemes időnként ellenőrizni, megjött-e már a frissítés.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.