Felhívás!

Teljesen átlátszó tévét mutatott be a Xiaomi

Teljesen átlátszó tévét mutatott be a Xiaomi Tudomány

Az emberek többsége vagy a falra szereli, vagy a falhoz tolja a tévéjét, de most a Xiaomi bemutatta a teljesen átlátszó OLED készülékét, amivel kinyílik a világ a lakberendezők előtt, és akár az ablakba is ki lehet tenni a készüléket. 

A Mi TV LUX OLED átlátszó változata a bemutató videója alapján tényleg teljesen átlátszó, és a készülék kikapcsolt állapotban olyan, mint egy üveglap. Egyszerre lehet tehát nézni a híradót, meg ami mögötte van, ami nem biztos, hogy hosszú távon nem zavaró, de éjszakai portásoknak például tökéletes megoldás lehetne. 

Hasonló koncepciók már eddig is megjelentek más gyártóknál, most az az újdonság, hogy ezt 32.400 lejért (7900 dollár) meg is lehet venni augusztus 16-tól. 

A Xiaomi azt ígéri, hogy nemcsak amiatt izgalmas ez a tévé, mert átlátszó, hanem mert klasszikus tévéként is megállja a helyét. Azt azért ők is beismerik, hogy a hagyományos tévézés élményét nagyban befolyásolja, hogy mi van a készülék mögött, ezért érdemes valamilyen sötét felület elé tenni. Felmerül a kérdés, hogy akkor mi az egész értelme, hiszen ugyanazt a sötét felületet látja a vásárló akkor is, mikor kikapcsolja a készüléket. A megoldás valószínűleg például egy olyan háttér vagy vászon lehet, amit a tévénézés előtt kell majd a készülék mögé helyezni, ami szintén nem biztos, hogy olyan praktikusnak hangzik elsőre, de ki tudja, lehet, hogy ez a jövő, és húsz év múlva már az ablakok is hőszigetelt kijelzők lesznek.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.