Felhívás!

Szexuális úton is terjedhet a koronavírus egy kínai kutatás szerint

Szexuális úton is terjedhet a koronavírus egy kínai kutatás szerint Tudomány

Kínai tudósok megállapították, hogy egyes, a SARS–CoV-2 nevű új koronavírussal megfertőzött emberek – közöttük lábadozók – spermája pozitív volt a Journal of American Medical Association című amerikai szakfolyóiratban csütörtökön publikált tanulmány szerint, ami felvetette annak az eshetőségét, hogy a vírus nemi érintkezés útján is terjedhet.

A pekingi kutatócsoport a kutatás keretében az északkelet-kínai Honan tartománybeli Sangcsiu kórházában ápolt 38 férfit vizsgált meg.

A páciensek közül hatnak – azaz 16 százalékuknak, közöttük két, a betegség akut szakaszán átesett és lábadozónak tekintett férfinak – a spermája lett pozitív a teszten.

A szerzők hangsúlyozták, hogy a tanulmány hatóköre korlátozott a kisszámú minta miatt, és további kutatásokra van szükség, hogy jobban megismerhető legyen a vírus élettartama és fertőzési feltételei a spermában.

A Covid–19 betegség az eddig ismeretek szerint cseppfertőzés útján terjed. A vírus nyomait megtalálták már nyálban, vizeletben és székletben is.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 8., 23:17
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hogy a fenébe ne terjedne 😂😂😂 ha már a banánban meg kecskébe is találtak akkor miért ne terjedne szexuálisan is….elrendelik azt is végül, hogy szeretkezenek egymással az emberek, jön az állam és a polgármester mert ő egészséges és megpassza az asszonyt, még ha kell téged is, hogy senki ne maradjon paszatlan 😂😂😂😂😂