Felhívás!

Sokkoló videó a maszkhordásért

Sokkoló videó a maszkhordásért Tudomány

A spanyol kormány sokkoló videóval igyekszik meggyőzni a fiatalokat arról, hogy mennyire fontos a maszkviselés a koronavírus-járvány idején.

 legtöbb országban szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt, de nem mindenki tartja be a szabályokat. Spanyolországban úgy gondolják, hogy főleg a fiatalok veszik semmibe a korlátozásokat, ezzel pedig elősegítik a vírus terjedését.A spanyol kormány most egy videóban figyelmezteti a fiatalokat a kötelező maszkhordás fontosságára.

A videóban az látszik, ahogy a fiatalok maszk nélkül buliznak, majd egy kórház, illetve egy intenzív osztály képei következnek, ahol az orvosok maszkban, kesztyűben és védőruhában táncolnak.

Végül egy krematórium képe jelenik meg arra utalva, hogy akár végzetes is lehet a koronavírus-fertőzés, és a felelőtlenségükkel mások halálát okozhatják.

Spanyolország zöldből sárga zónába került át a magyar országos tisztifőorvos határozata szerint, mert az országban már nem alacsony a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat. 

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.