Felhívás!

Rákkutató: a genetika csak 5-10 százalékban felelős a daganatok megjelenéséért

Rákkutató: a genetika csak 5-10 százalékban felelős a daganatok megjelenéséért Tudomány

Kutatások szerint a genetika csak 5-10 százalékban felelős a rák kialakulásáért – mondta Gundy Sarolta kutató az M1 aktuális csatornán kedden.

Az örökletes rákszindrómák elmondása szerint jellemzően nagyon fiatal korban jelennek meg, a rákot gyermekkorban az ivarsejtek mutációja, fiatalkorban pedig hajlamosító gének okozzák.

Elmondta: a daganatos megbetegedések száma folyamatosan nő, és a legnépesebb munkavállalói korosztályba tartozók, a 40 és 59 év közöttiek közül többen halnak meg rákban, mint szív- és érrendszeri megbetegedésben.

Gundy Sarolta hangsúlyozta: a kutatások szerint rák kialakulásáért 90 százalékban környezeti ártalmak okolhatók. A környezeti ártalmak egyik legveszélyesebbike a dohányzás – fűzte hozzá.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 23., 14:27
  ÉRTÉKELÉS: 1

  1 felnőtt ember génjeinek 2-5% át használja fel élete során, az embrionális fejlődés ideje alatt max 20% át!🏆A rákos megbetegedés sem lehet kivétel…..Azt is tudjuk, h a sok adalékanyag, szennyezések megsokszorozták a betegek számát! Vegyünk 1 BIO joghurtot, 2hétig! eltartható, elenben a házi pár nap után ehetetlen! Ez itt a gond!😁

  • User
   Dátum: 2019. április 23., 16:50
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ezt mit is jelent? Max. annyit, hogy a háziban több a baktérium és a gomba, amitől megromlik.
   A 2-5%-os génfelhasználás forrására is kíváncsi vagyok.

  • User
   Dátum: 2019. április 24., 10:08
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Miért nem? Az, hogy valami sokáig eláll nem feltétlenül tartósítószert jelent. Egy pasztőrözött, légmentesen lezárt termék többet tart, mint ami nem volt felfőzve, folyamatosan levegőn van és nem tiszta edényekben.

   Az, hogy a házi jobb, egészségesebb, egyáltalán nem valós kijelentés, mint hogy az se, hogy ami sokáig eláll, az tele van tartósítószerrel. A házi tehenet is telenyomhatják antibiotikummal, a tartási körülmények rosszak lehetnek, a fejősedényt nem megfelelő szerrel tisztítják, táp amit kap “vegyi anyagokkal” tele. Ráadásul le sincs ellenőrizve, hogy mi van benne, csak elfogadjuk, hogy jobb.
   Ezzel nem azt mondom, hogy az üzleti mindig jobb, csak azt, hogy ezek a kijelentések sztereotípiák és ellenőrzés nélkül semmit sem jelentenek.
   Egyszerű példa: biokertészet ahol semmivel nem permetezek, de közel van egy forgalmas úthoz és a szomszéd vegyszerekkel permetez. Még ha az enyém és tudom, hogy mit használtam se garancia arra, hogy nem lesz a termésben potenciálisan rákkeltő anyag.