Felhívás!

Olasz kutatók kimutatták a vírus jelenlétét az első olaszországi megbetegedés előtt

Olasz kutatók kimutatták a vírus jelenlétét az első olaszországi megbetegedés előtt Tudomány

A milánói Poliklinika kórház kutatói vérminták elemzéséből kimutatták, hogy az új koronavírus már jelen volt Olaszországban a február 21-i első igazolt megbetegedés előtt.

A szakemberek olyan véradók véletlenszerűen kiválasztott mintáit elemezték, akik nem mutattak semmilyen tünetet az első olasz megbetegedés felbukkanása előtt.

A kutatók a kórház 800 donorának február 8. és április 24. közötti, szúrópróbaszerűen kiválasztott mintáit vizsgálták. Az intézményben évente több mint 40 ezer véradó fordul meg.

A donorok 4,6 százalékánál találtak az új koronavírus elleni antitesteket  a járvány kezdetének idejéből. A kutatók szerint 20 tünetmentes vírushordozó közül egynél alakult ki immunitás, ami “világosan mutatja, hogy a tömeges immunitás még nagyon távoli”.

Ez az arány azóta hét százalékra emelkedett április elejére, amikor Olaszországban a tetőfokán volt a járvány.

A kutatók szerint valamennyi koronavírus fertőzésen átesett donor esetében kimutatták a változásokat a sejtszámlálásban és a lipid profilokban, ami a tünetmentes vírushordozók azonosításának nyitja lehet.

A kutatást a Milánói Egyetem Poliklinika kórháza, a Sacco Kórház és az Európai Onklógiai Intézet kutatói közösen folytatták, és eredményei egyelőre csak előzetes formában jelentek meg az előtt, hogy tudományos folyóiratnak szakmai bírálatra benyújtották.

Milánói kutatók már korábban feltételezték, hogy az olaszországi járvány jóval azelőtt kezdődhetett, hogy az első pácienst hivatalosan diagnosztizálták volna a lombardiai Lodi megye Codogno városában.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:03
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez nem csak Olaszorszagban hanem itt is jelen volt mar az ev elejen, sajat tapasztalatbol beszekel, egy hetig tarto lazam volt fajtak a labaim csak akkor meg nem tudtuk hogy a koronavirusrol van szo

   • User
    Dátum: 2020. május 22., 14:45
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Volt két szennyezett légkörű környezetből való vírusmintájuk. Nálunk is volt. S nemcsak. Ámbátor a mi feleink nem eléggé hitelesek, így sokat nem szólhattak belé. Kár volt mindent egy kalap alá szutykolni. A különleges állapotok fokozatait, még minisztériumi szinteken sem tudták pontosan, csak nagyképűen használgatták, azután a közrendőrre hárítottak, hogy az tévedett. Pedig olyanok használtak katonai vagy rendtartói fogalmakat, akik talán egy percig nem voltak szolgálati egyenruhában.