A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Megszülettek az világ első génmódosított ikrei Kínában

Megszülettek az világ első génmódosított ikrei Kínában Tudomány

Egy kínai kutató azt állítja,hogy emberi magzatokon végzett génmanipulációs kísérletei sikerrel jártak, így megszülettek a világ első génmódosított csecsemői – írja az Associated Press hírügynökség. 

Ho Csienkuj célja az volt, hogy olyan embereket hozzon létre, akik immúnisak a HIV-vírusra, amely Kínában komoly egészségügyi problémát jelent.

A kutató elmondta, hogy a kísérlet eredményeképp ikrek születtek, azt azonban nem árulta el, hogy kik a csecsekők szülei. Ho Csienkuj azt állítja, összesen hét pár vett részt a kísérletben, hét nőnek ültetett be génmódosított embriókat, de csak egy esetben járt sikerrel.

A tudományos közvéleményt megosztotta a professzor kísérlete: sokak szerint Ho Csienkuj veszélyes vállalkozásba kezdett, és amit tett, nem más, mint barbár emberkísérlet, mivel a génmanipulációs technológia még nem eléggé fejlett ahhoz, hogy embereken alkalmazzák az ilyen eljárásokat.

A professzor még nem publikálta felfedezését, amit egyébként még senki nem erősített meg, bár egy amerikai tudós azt állítja, együtt dolgozott a kínai professzorral, akinek szerinte megvan az eljáráshoz szükséges tapasztalata.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.