Felhívás!

Magyar férfi életét mentette meg az okosóra

Magyar férfi életét mentette meg az okosóra Tudomány

A 45 éves Varga Zsolt a Velvet.hu-val osztotta meg történetét, miszerint Apple okosórája mentette meg életét.

A férfi egészen addig nem gondolta volna magáról, hogy bármilyen egészségügyi problémája lenne, míg karácsonyra nem kapott egy Apple Watch 5-öt. Amikor az ajándékot felpróbálta, az eszköz meglepetésére jelezte, hogy pitvarfibrillációja van, ami a szívritmuszavar egyik fajtája. Zsolt szkeptikus volt, ezért a család többi tagján is elvégezte a mérést, de az óra mindenki másnál rendben talált mindent.

“Van egy olyan funkció, hogy a manuálisan mért EKG-t egy pdf-ben tovább lehet egyből küldeni az iPhone-ról. Kimentettem, és ezt elküldtem egy orvos barátomnak, hogy nézzen rá. Ő azt mondta, hogy ez nem bagatell dolog, mindenféleképpen menjek el orvoshoz” – mondta a Velvetnek.

Zsolt az ünnepek után el is ment az ügyeletre, ahol beigazolódott az eredményt, amit az óra mutatott.

„Azonnal adtak egy beutalót sürgős kórházi vizsgálatra, hogy a kerületi kórház kardiológiai osztályára azonnal menjek be, de azt mondta a doktornő, hogy ebből a kórteremből csak mentővel vagy taxival mehetek tovább, nem engedték, hogy saját magam által vezetett autóval menjek. Már ide sem szabadott volna így jönni! Ott csak lifttel mehettem fel az emeletre, lépcsőn nem, ez már nagyon ijesztő volt”

Ezt több vizsgálat és eljárás is követte, végül a szabályos szívritmust is sikerült visszaállítani katéter-ableációval.

“Az orvosok azt mondták, hogy ilyet még ők se hallottak, hogy valaki lábon bemegy azzal, hogy az órája jelzett, hogy forduljon orvoshoz. De már egy ilyen korban élünk, amikor egy óra akár be is küldheti az embert a kórházba!” – összegezte történetét a férfi.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 21., 19:24
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Nem adná kölcsön az óráját erdélyi magyaroknak/románoknak is?!😁 Nálunk olyan laborok vannak amiben sokan megbizunk, h az almalevet és sört beadták nagyi vizelete helyett és több labor is kitünő eredményeket hozott ki!😤
  Kézdivásárhelyen 5!!!ilyen labor is működik!😎

 • User
  Dátum: 2020. január 23., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az egyik gyergyói laborban végzett vizsgálati eredménye alapján az egyik ismerősöm 8 éves lánya volt terhes! (nem tudom egyébként, hogy hány labor van Gyergyóba) Ja, nem Rupiékról van szó, hanem tisztességes emberekről, tehát még a ”csodák vannak” lehetősége is kizárva. Felcserélték a mintákat! De kérdem én mi van akkor ha nem ilyen egyértelműen lehetetlen eredményt közölnek, hanem valamilyen komoly betegséggel szenvedő eredménye kerül a kezükbe a lányuk nevén? Így az ismerősöm egyet röhögött, félig-meddig ráborította a laborosokra az asztalt és kész.