Felhívás!

Lenyelt egy varrótűt, a szívéből kellett kiszedni

Lenyelt egy varrótűt, a szívéből kellett kiszedni Tudomány

Egy 17 éves amerikai fiú észre sem vette, hogy varrás közben lenyelt egy tűt. A tárgy néhány nappal később meglepő helyen, a szívében került elő – írja a Live Science.

Az esetet bemutató tanulmány alapján a tinédzser éles, a hátáig kisugárzó mellkasi fájdalommal került sürgősségi osztályra. A fájdalom fekvés és mély lélegzetvétel hatására erősödött. Az EKG vizsgálat után kiderült, hogy a szíve aktivitása abnormális volt, az orvosok attól tartottak, hogy gyulladás alakult ki a szívizomban és a környező membránban. A tesztek során olyan fehérjéket is észleltek, amelyek a szerv sérülésére utalnak.

A CT aztán egy hosszúkás fém tárgyat mutatott ki a szívében. A 3,5 centiméteres objektum a jobb kamrába fúródott, innen áramlik a vér a tüdőbe is.

A fiú nem emlékezett rá, hogy lenyelt volna bármi hasonlót, utóbb azonban eszébe jutott, hogy varrás közben a tűt gyakran a szájába veszi. A szakértők arra jutottak, hogy a tárgy az emésztőrendszeréből vándorolhatott a szívébe. Az orvosok között komoly a vita arról, hogy mit is kell tenni a gyomorba jutott idegen objektumokkal, ha azok nem okoznak tüneteket. A friss tanulmány azt sugallja, hogy érdemes eltávolítani őket, mielőtt a test más részébe kerülnének át.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.