Felhívás!

Közönséges nátha számolta fel a rákos sejteket

Közönséges nátha számolta fel a rákos sejteket Tudomány

A kutatók azt a felfedezést tették, hogy a vírus egyik törzse sikeresen veszi fel a harcot, és megsemmisíti a tumorsejteket.

A húgyhólyagráknak jelenleg nem léteznek elég hatékony kezelési módjai, egyes kezelések pedig kimondottan veszélyt jelenthetnek a páciensre – olvasható a brit The Sun hírei között.

Az új felfedezés, amelyet a Surrey Egyetem kutatói tettek, forradalmasíthatja a betegség gyógyítását. A vizsgálatban 15 fő vett részt, akik a betegség korai stádiumában voltak.

A kutatók egy koncentrált oldatot használtak, amelybe a Coxsackie-vírus törzsét helyezték, és ezzel öblítették a húgyhólyagot egy órán keresztül.

Az egy héttel későbbi vizsgálaton az derült ki, hogy a vírus sikeresen megfertőzte a rákos sejteket, amelyek ezáltal lassan elpusztultak. A kísérletnek nem volt mellékhatása, és lényeges, hogy a vírus az egészséges szöveteket nem támadta meg.

Hardev Pandha, a kutatás vezető professzora szerint a kezelés lényege, hogy a tumor felmelegítésével az immunsejtek a megfelelő helyre összpontosulnak.

A kutatók további vizsgálatokat terveznek más rákos megbetegedéseket is alapul véve.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.