Felhívás!

Könnyek helyett vér folyt a szeméből

Könnyek helyett vér folyt a szeméből Tudomány

Egy új orvosi jelentés szerint az 52 éves páciens azután ment sürgősségire, hogy mindkét szeméből vér folyt – számol be a Live Science. A férfi állítása szerint korábban nem tapasztalt hasonlót.

Bár a véres könnyek igen rémisztően néztek ki, a beteg nem érzett fájdalmat, az orvosok pedig nem találtak sérülésre utaló nyomokat az arcán. A férfi látásával sem voltak gondok, és mindkét szemgolyóját megfelelően tudta mozgatni. A jelentésben a szerzők azt írják, hogy a vérkönnyezés végül mintegy egy óra alatt el is állt.

Az orvosok utóbb megállapították, hogy a férfi haemolacriában szenved. A rendellenességet több tényező is kiválthatja, így a szemfertőzések, gyulladások, illetve a szemben vagy annak környezetén kialakult daganatos megbetegedések. Bizonyos esetekben az ember akkor is vérkönnyezést tapasztalhat, ha vérző orrából visszafele áramlik a vér.

A közelmúltban bemutatott esetben a férfi véres könnyezését jóindulatú daganatok, úgynevezett hemangiómák okozták, melyek mindkét szemhéján jelen voltak. Az efféle daganat általában rövid idővel születés után alakul ki, és az ereket érinti.

A szakértők a pácienst olyan szemcseppel kezelték, amely képes csökkenteni az erekre nehezedő nyomást. Egy évvel később a férfi arról számolt be, hogy a legutóbbi eset óta nem tapasztalta, hogy vér folyt volna a szeméből.

(24.hu/Live Science)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.