Felhívás!

Kínos vége lett két laposföld-hívő kísérletének

Kínos vége lett két laposföld-hívő kísérletének Tudomány

Behind The Curve címmel nemrég jelent meg a Netflixen egy új dokumentumfilm, ami a laposföld-hívőkkel foglalkozik. Egész pontosan azzal, hogy miért is hisz valaki egy olyan dologban, amiről már régóta bebizonyította a tudomány, hogy nem igaz. Az alkotást a kritikusok is pozitívan fogadták, azzal ugyanis a “mozgalom” emberi oldalát igyekeztek bemutatni, nem pedig azt, hogy mekkorát tévednek a követői.

A filmben van egy jelenet, amiről a filmtől függetlenül külön is érdemes beszélni. Ez pedig az, amikor két laposföld-hívő, a Globebusters csoporthoz tartozó Jeran és Henrique azt próbálják meg bebizonyítani, hogy a Föld lapos.

A kísérletben két lyukas “falat” állítottak fel, amelyen mindkettőre vágtak egy lyukat. Az egyik oldalára Jeran állt egy kamerával, a másikra pedig jóval távolabb tőlük Henrique egy lámpával. Ha a Föld lapos – ahogy azt gondolták –, a Henrique által maga elé emelt lámpa fényét azonnal látni kellett volna. Csakhogy a fényt nem lehetett látni, ezért Jeran rádión keresztül azt kérte tőle, emelje feljebb azt, nagyjából a feje fölé. Csodák csodája, ekkor már látni lehetett a fényforrást. Márpedig ez azt jelenti, hogy a Föld mégis csak gömbölyű.

Jeran erre csak annyit tudott ismételgetni, hogy “érdekes”.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.