Felhívás!

Japán is segíteni fog Amerikának a 2024-es holdraszállásban

Japán is segíteni fog Amerikának a 2024-es holdraszállásban Tudomány

A NASA már korábban is kifejezte a törekvéseit annak kapcsán, hogy ahhoz, hogy sikeresen záruljon a 2020-as években esedékes Holdra és Marsra szállás, ahhoz össze kell dolgozniuk egyéb űrügynökségekkel.

Ennek ismeretében nem is annyira meglepő, hogy az említett vállalat kiadott egy friss közleményt, amiben tudatják, hogy Japán segítheti őket ezekben az ambícióikban. Jelenleg főként arról van szó, hogy a Gateway nevezetű Hold-űrállomásban segédkezik majd a nemzet, valamint az asztronauták felszíni kiruccanásaiban.

Jim Bridenstine, a NASA elnöke szeptember 24-én írta alá a Japán Űrügynökség elnökével, Hiroshi Yamakawával való közös munkáról szóló dokumentumot. Ez a kollaboráció Bridenstine állítása alapján nemcsak eme két ország számára lesz roppant jövedelmező, de a komplett emberiségre nézve is.

Amerika és Japán egyébiránt már korábban is partnerkapcsolatban állt különféle küldetések kapcsán, többek között a Nemzetközi Űrállomáson zajló missziókban is, azonban kétségtelen, hogy ez az eddigi legnagyobb projektjük eddig.

(androgeek.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.