Felhívás!

Fülbevalóként hordható fogamzásgátlót fejlesztettek ki

Fülbevalóként hordható fogamzásgátlót fejlesztettek ki Tudomány

Amerikai kutatók olyan fogamzásgátló módszerrel álltak elő, amit fülbevalóként kell hordani, és elsősorban azoknak jöhet jól, akik hajlamosak megfeledkezni a tabletta bevételéről.

Sokan hajlamosak elfelejteni bevenni fogamzásgátló tablettájukat, ám egy készülő új módszer már erre is megoldást nyújthat: az amerikai Georgia Institute of Technology tudósai egy igazán innovatív, fülbevaló segítségével működő ötlettel álltak elő.

Az új típusú fogamzásgátlót hagyományos fülbevalóként kell hordani, a benne lévő tapasz, amely a fogamzásgátló tablettákban is megtalálható hormonokkal van átitatva, a fülhöz tapadva juttatja a véráramba a hatóanyagot.

A tudósok Journal of Controlled Release című kiadványban számoltak be a forradalmian új fejlesztésükről, ami elmondásuk szerint ugyanúgy működik, mint a tablettás verzió, azzal a különbséggel, hogy biztonságosabbnak tűnik: ezt kisebb valószínűséggel felejti el bevenni az ember. Más kérdés persze, hogy a fülbevalót magát el lehet felejteni felvenni, úgy pedig nagyjából ugyanaz a helyzet áll elő, mint amikor valaki feledékenysége miatt kihagyja a tablettát.

Azt még nem tudni, hogy az új fogamzásgátló mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, ehhez még rengeteg tesztre van szükség. Az első eredmények azonban már most meggyőzőek.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.