Felhívás!

Felmérés: ezekre kerestek rá az idén a leggyakrabban a Google-ben a romániaiak

Felmérés: ezekre kerestek rá az idén a leggyakrabban a Google-ben a romániaiak Tudomány

Idén a Trónok harca sorozatra, a Facebookra, Simona Halepre és Liviu Dragneára keresett rá a leggyakrabban a Google-on a romániai lakosság – derül ki egy felmérésből.

Emellett a munkanélküli-segély, a caracali ügy, a Notre-Dame-székesegyház, az európai parlamenti választás, az államelnöki választás is foglalkoztatta az embereket.

“Az elemzés feltárja, hogy melyek azok a szavak, amelyekre rákerestek a romániaiak a Google-on 2019-ben januártól novemberig. A TargetWeb érdekes információkat azonosított a románok on-line viselkedésével kapcsolatban, arról, hogy melyek a legkedveltebb közösségi hálók, a leggyakrabban keresett események, filmek, sztárok vagy fesztiválok” – szögezik le a felmérés készítői.

A Google keresőjébe a leggyakrabban beírt szavak a következők: Facebook (havi átlagos rákeresések száma 16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) és Emag (3.350.000).

A keresőbe beírt szavak dinamikája változik az év időszakától függően: júliusban például sok felhasználó az érettségi vizsga eredményeire keres rá, így a rákeresések száma jelentősen megugrik, majd gyorsan csökken. Ezzel szemben vannak olyan szavak, amelyekre az év minden szakában sokan és gyakran keresnek rá.

“Egyre több internet-felhasználó használja okostelefonja hangkeresőjét a Google-on, hogy kérdéseket tegyen fel” – mondta Iulian Ghişoiu, a www.targetweb.ro honlapot koordináló SEO ügynökség igazgatója.

A leggyakoribb kérdések 2019-ben a következők voltak: Milyen nap van ma?, Hogyan keressek pénzt?, vagy Kicsoda Alexandru Cumpănaşu?. Más kérdések arra vonatkoztak, hogy mikor kezdődik az iskola, mikor kell átállítani az órát, mikor van Black Friday, vagy ki találta fel az izzót.

A YouTube-ot több millió ember használja naponta zenehallgatásra vagy videóklipek megnézésére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.