Felhívás!

Európában is elindult a Facebook társkeresője

Európában is elindult a Facebook társkeresője Tudomány

32 európai országban (köztük Romániában) indul el a Facebook Dating – jelentette be az amerikai közösségi média óriás szerdán. Eredetileg februárban indult volna a Facebook társkereső szolgáltatása Európában, de szabályozói aggodalmak miatt késlekedett.

Az ír adatvédelmi biztos (DPC), amely az EU-ban az olyan technológiai óriások szabályozását végzi, mint a Facebook, azt sérelmezte, hogy csak február 3-án értesítették a szolgáltatás indulásáról, nagyon rövid idővel a tervezett február 13-i indulás előtt. Ráadásul nem kapott dokumentációt adatvédelmi hatásvizsgálatokról vagy a Facebook által végrehajtott döntéshozatali folyamatokról.

A Facebook alkalmazásán belül elérhető társkereső az Egyesült Államokban tavaly szeptemberben indult el, eddig 20 országban volt elérhető. A termékmenedzser szerint az a Facebook-felhasználó, aki létrehoz egy társkereső profilt, bármikor törölheti anélkül, hogy meg kellene szüntetnie a Facebook-regisztrációját.

Az újdonságot a fő alkalmazáson belül, egy külön erre a célra létrehozott felületen lehet megtalálni. A felhasználóknak ott új profilt kell készíteniük, ami a hagyományos Facebook-fióktól teljesen függetlenül működik. A felhasználóknak nem kell megadniuk, mivel foglalkoznak, és a teljes nevüket sem kell kiírniuk. Erre a másodlagos fiókra képek is feltölthetők, illetve arra is adott lehetőség, hogy sztorik/történetek útján készítsen valaki bemutatkozó oldalt.

A meztelenséget ábrázoló képeket azonnal törli a rendszer, ígérik.

A regisztrációnak része a Facebook saját kérdőívének kitöltése is, amely a hasonló érdeklődésű emberek feltérképezése miatt fontos. A Facebook szerint a Társkereső nem esik a konkurens Tinder hibájába, azaz nem fog összehozni olyan embereket, akik esetleg már ismerik egymást. Ez utóbbit algoritmus szintjén akár tiltani is lehet, de aki mégis az ismerősi köréből szemelt ki valakit, a Titkos kedvenc (Secret Crush) nevű opcióval jelezheti az érzéseit. Utóbbi ugyanakkor csak akkor fog célt érni, ha a kiszemelt is aktiválta azt.

A Facebook Társkereső abban is különbözik a Tindertől, hogy az itteni felhasználók azonnal írhatnak egymásnak. Ám, ha valaki nem kíváncsi a másikra, bármikor letilthatja. Ezzel minden kommunikáció megszűnik az érintettek között. A randizni vágyók ezen kívül videós chatet is indíthatnak, amit a másiknak jóvá kell hagynia.

A szolgáltatás fokozatosan jelenik meg a felhasználóknál, androidos készülékeken és iPhone-okon is.

(Portfolio/HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.