Felhívás!

Egymillió fajt fenyeget a kipusztulás az emberi tevékenység miatt

Egymillió fajt fenyeget a kipusztulás az emberi tevékenység miatt Tudomány

Az ENSZ friss jelentése szerint az emberi tevékenység hatására mintegy egymillió fajt veszélyeztet a kihalás – számol be a Live Science. A dokumentum hivatalosan május 6-án fog megjelenni.

Az emberiség a túlfogyasztással, az orvvadászattal, a fosszilis üzemanyagok használatával, a fakivágásokkal és egyéb tényezőkkel komoly, lassan kibírhatatlan terhet rak az élővilágra. Az ismert növény- és állatfajok egynegyede már most komoly fenyegetésnek van kitéve.

Az adatok alapján olyan kihalási hullám vár a Földre, amelyhez hasonlót 10 millió éve nem tapasztalt a bolygó.

A kutatók szerint a szárazföldi ökoszisztémák háromnegyede, míg a tengeri élővilágok közel fele látványosan átalakult az ember hatására. A változások nemcsak az állat- és növényfajokra, hanem az őslakos közösségekre és a szegényebb régiók lakóira is komoly veszélyt jelentenek.

Április 29-én 130 ország képviselői gyűlnek össze Párizsban, hogy megvizsgálják az ENSZ vizsgálatának 44 oldalas összefoglaló jelentését. Robert Watson, a dokumentumot készítő csoport vezetője szerint komoly szabályzásokra lesz szükség ahhoz, hogy csökkentsük a természetet érő károkat.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 30., 10:11
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ez a figyelmeztetes a romaniai erdokivagasokra is ervenyes. Ugyhogy azok a roman es szekely bunkok ,akik nap mint nap hordjak a fat az osztraknak alcazott orszagpusztitoknak es termeszetpusztitoknak,jol gondoljak meg,hiszen orszaguk igy fog kinezni,mint ezen a kepen lathato. Es a politikusok akik idehoztak es engedelyeztek ennek a cegnek az ittletet es pusztito tevekenysegeit,azokat azonnal birosag ele kell citalni,nemzeti hovatartozastol fuggetlenul !