A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Bizonyítékot találtak rá, hogy a telefon által kibocsájtott sugárzás rákot okozhat

Bizonyítékot találtak rá, hogy a telefon által kibocsájtott sugárzás rákot okozhat Tudomány

Hosszú ideje vitatott téma, hogy milyen mértékben káros a mobiltelefonok által kibocsájtott sugárzás az emberi szervezetre. Most a tudósok bizonyítékot találtak rá, hogy összefüggés fedezhető fel a sugárzás és a rák kialakulása között.

A brit Nemzeti Toxikológiai Program kutatói felfedezték, hogy a 2G és 3G hálózatot használó telefonok sugárzása rosszindulatú daganatok kialakulását okozták a hím patkányoknál. A kutatást vezető Dr. John Bucher elmondta: “Úgy hisszük, hogy a rádióhullámok és a hím patkányoknál kialakult daganatok közt valós kapcsolat fedezhető fel” – írja a Mirror.

A kutatás során a patkányokat különleges szobákba helyezték el, majd rádióhullámoknak tették ki őket. A hullámokat időszakosan kapcsolták be, 10 percig működtek, majd 10 percig nem, napi 9 órán át. A kutatók felfedezték, hogy a hím patkányoknál szív- és agydaganatok alakultak ki.

Érdekes azonban, hogy a sugárzásnak kitett állatok általában tovább éltek, mint azok a társaik, akik nem kaptak sugárzást. Dr. Michael Wyde, a kutatásban részt vevő egyik orvos elmondta: “Ennek az oka az lehet, hogy a sugárzásnak kitett patkányoknál csökkent a krónikus keringési zavarok kialakulásának gyakorisága, amelyek egyébként gyakran okozzák az idősebb patkányok halálát.

A kutatók állítása szerint az eredmények nem jelentik föltétlenül azt, hogy a telefonok sugárzása azonos hatással lenne az emberekre.

“A kutatások során alkalmazott sugárzás nem hasonlítható közvetlenül ahhoz a sugárzáshoz, amit egy mobiltelefont használó személy kap. A mi kutatásainkban a patkányok és az egerek egész testét érintették a rádióhullámok, míg az emberek elsősorban azokon a részeken kapnak sugárzást, ahol tartják a telefont. Továbbá, a sugárzás erőssége és hossza a mi esetünkben nagyobb volt, mint, amit az emberek megtapasztalnak mobilozás közben” – tette hozzá Dr. Bucher.

(Mirror)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.