Felhívás!

Barátkereső appot tesztel a Google

Barátkereső appot tesztel a Google Tudomány

Nem egyszerű feladat az új barátok és ismerősök felkutatása, hiszen a többség csak a saját szociális köreiből kiindulva, vagy éppen az iskoláján és a munkahelyén keresztül képes új személyekkel megismerkedni. Ez különösen felnőttkorban rendkívül nehézzé teszi a barátkozást: a hétköznapi mókuskerékbe való beragadás után keveseknek van ideje és energiája extra erőfeszítéseket tenni a másokkal való ismerkedés érdekében.

A Google most nekirugaszkodott a probléma potenciális megoldásának, New York városában zárt körű tesztfázisba lépett a kísérleti megoldásokkal foglalkozó Area 120 kirendeltségének legújabb appja. A Shoelace gyakorlatilag egy barátkereső, amelyben szervezetek és magánszemélyek programokat hozhatnak létre, hogy hasonló érdeklődési körű idegenekkel tudjanak megismerkedni. A felhasználók szabadon böngészhetik a közelükben létrehozott programokat a térképen, jelezhetik a részvételi szándékukat, chatelhetnek az események oldalain.

A Google által megadott példáknál maradva a Shoelace appal valaki jógázást szervezhet egy parkba, vagy összeismerkedhet egy csapatnyi kutyatulajdonos.

Nem ez a Google első efféle próbálkozása, a két év után 2014-ben leállított Schemer alkalmazásával hasonló céljai voltak, bár azzal inkább bakancslistát lehetett megosztani másokkal. További különbség a régi és az új app között, hogy a Shoelace esetében valamilyen módon minden felhasználót egyenként ellenőriz a Google, mielőtt azok képesek lennének egyáltalán használni az appot, plusz a legjobb eseményeket külön kiemeli a kurátori csapata.

(Origo)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.