Felhívás!

A Youtube elkezdte blokkolni a zeneletöltős oldalakat

A Youtube elkezdte blokkolni a zeneletöltős oldalakat Tudomány

Tavaly számos videoletöltő és mp3 konvertáló oldal dobta be a törölközőt, így sok felhasználónak kellett búcsút intenie azoktól a jól ismert szolgáltatásoktól, amelyek segítségével zenéket és videókat töltött le korábban a YouTube-ról.

Most újabb tiltási hullám indult, amit maga a videómegosztó kezdeményez: több letöltős oldal sem tud már hozzáférni a YouTube-hoz, hogy az ott található videókat átkonvertálhassa az algoritmusuk. Többek közt a Dlnowsoft.com, és az mp3-youtube.download is nehézségekkel küzd. Igaz, utóbbin a linket még be tudjuk másolni, de a konvertálás elindításakor hibaüzenetet jelez az oldal. Az onlinevideoconverter.com-on is csak a youtube-os linkekkel nem működik a művelet, de a vimeos címekkel igen.

Az üzemeltetők a TorrentFreaknek mondták el, hogy semmilyen előzetes tájékoztatást nem kaptak, váratlanul érte őket a hozzáférések letiltása.

A YouTube ugyan most még keményebben próbál odacsapni, idő kérdése, mikor nőnek ki újabb konvertálók a neten. Igaz, hogy a fentebb említett több százezer, akár millió felhasználós forgalmú online konverterek eltűntek, de egy gyors keresés után számos más alternatívára bukkanhat az ember, így egy igen hosszadalmas harc lesz ez.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.