A megfelelő kulcsszavak szerepe

A megfelelő kulcsszavak szerepe Tudomány

Egy laikus szemével a keresőoptimalizálás, mozaikszóként SEO, egy olyan misztikus dolog, amihez első pillanatra azt sem tudjuk, hogyan is kezdjünk hozzá, hiszen a folyamatosan megújuló Google algoritmusok nem épp azt az érzetet keltik bennünk, hogy támogatják a keresőoptimalizálással kapcsolatos törekvéseinket.

Pedig, ha sikeresen megértettük a Google algoritmusok technikai részét, akkor a figyelmünket koncentráltan fordíthatjuk a megfelelő kulcsszavas keresés irányába. De hogyan lehet megtalálni a megfelelő minőségű és az oldalunk szempontjából releváns kulcsszavakat, úgy, hogy közben elkerüljük az esetleges Google büntetéseket?

Az on-page SEO haszna

Az on-page vagy on-site SEO a keresőoptimalizálás azon területe, amely az oldal tartalmi elemeire koncentrál, mikor az oldalunk mindent elmond a keresőmotor számára. Tehát ha arra törekszünk, hogy jó helyezéseket érjünk el a Google találati listáján, és ezzel együtt minél több legyen a látogatók/felhasználók/vásárlók száma, akkor fordítsunk nagyobb figyelmet az on-page SEO elemeire.

Vizsgáljuk meg alaposan a meglévő tartalmainkat – SEO Audit

Ezzel fog kiderülni, mit kell még fejleszteni az oldalunkon ahhoz, hogy a lehető legjobb legyen. Érdemes a leglátogatottabb oldalunk felülvizsgálatával kezdeni, ehhez találni megfelelő kulcsszavakat.

A megfelelő kulcsszavak megvalósítása

Miután sikeresen megvalósítottuk, hogy mely kulcsszavakkal támogathatjuk legjobban az oldalunkon található tartalmat, akkor már csak megfelelően kell elhelyezni a szövegkörnyezetben. Hova érdemes mindenképp beírni a kulcsszót?

  • Az URL-be
  • Az aloldal/cikk címébe
  • A törzsszövegekbe és fejezetek címeibe
  • A meta adatokba
  • A képek címeibe és leírásaiba         

A weboldalak címe

A HTML kódoknál a tagek közé is kerülhet az a kulcsszó, amit végül a keresőmotor ki fog olvasni és a találati listákon is azt jeleníti meg. Érdemes lényegre törő, kulcsszót tartalmazó title-t (címet) választani, mert a találati listán ez az elem jelenik meg, ami alapján a felhasználó mazsolázni fog a kiadott oldalak között.

A weboldalak leírásai

A kiadott oldalak címe alatt fognak megjelenni az oldalunkkal kapcsolatos leírások. Ez a helyezésünkre már nincs hatással, de érdemes foglalkozni vele, hiszen a felhasználók a cím után az alapján fognak választani, hogy mit tartalmaz a leírás.

A címek és a tartalom összhangja

Mind a címek, mind az egyes oldalon található tartalmak (pl.: szöveg, képaláírás) tartalmazzák a kulcsszavakat, de arra figyeljünk, hogy túl sok kulcsszó használata büntetést von maga után.

Az elérési utak  legyenek naprakészek!

Az oldalunk bejegyzéseihez tartozó elérési utakban is érdemes feltüntetni a legfontosabb kulcsszavakat.

Igyekezzünk elkerülni a Google büntetéseit

A kulcsszavakkal kapcsolatban a legrosszabb, amit tehetünk, hogy túlzásba visszük, halmozzuk őket az oldalunkon. Ez két esetben fordulhat elő: a releváns kulcsszavakat halmozzuk a weboldalon, a másik pedig, hogy az oda nem illő kulcsszavakat próbáljuk benyomni olyan sorokba, ahol nem megfelelőek tartalmi szempontból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.