Felhívás!

A kapszulás kávé után itt a kapszulás sör

A kapszulás kávé után itt a kapszulás sör Tudomány

Ki szeretne két hét alatt egy kapszula segítségével kézművesnek mondott, de eléggé sorozatgyártásúnak tűnő sört főzni? Az LG szerint, úgy tűnik, elég sokan, mert megalkották a HomeBrew nevű kütyüt, ami effektíve ugyanaz, mint a kapszulás kávéfőző, csak sörrel.

Az LG Las Vegasban, a január elején induló CES-en fog előrukkolni a HomeBrew nevű furcsa gépével, ami gyakorlatilag tényleg ugyanaz, mint egy kapszulás kávéfőző, csak nem kávét, hanem kézműves sört csinál. Kávébab helyett a kapszulákban maláta, élesztő, komlóolaj és egyéb ízesítő hozzávalók lesznek, amelyek megadják, hogy milyen fajta sört tud majd vele az ember készíteni.

Persze fontos különbség, hogy sört főzni nem fél percig tart, hanem nagyjából két hét kell ahhoz, hogy rendesen megerjedjen a nedű. A gép egyébként ügyes, elvégez minden feladatot az erjesztéstől a szén-dioxiddal való dúsításon át a csapolásig, aztán el is mossa magát, hogy a sörrajongó tulajdonos nekiláthasson az újabb adag legyártásához.

Felmerül a kérdés persze, hogy kinek lehet ehhez türelme: a HomeBrew használata helyett egyszerűbb elmenni a legközelebbi boltba, és megvenni az első kézműves sört, ami a kezünk ügyébe akad. Ráadásul egyelőre csak ötféle kapszulát jelentett be az LG: amerikai pale ale, amerikai IPA, angol stout, belga witbier és százaz cseh pilzeni van a menün, azt nem tudni, hogy lesz-e még bővítés.

A vállalat egyébként maga is elismerte, hogy inkább hobbi sörszakértőknek és sörkedvelőknek ajánlaná a gépet, de még így is elég indokolatlannak tűnik, hogy egy pohár sörért két hetet kelljen szenvedni, és egy ekkora gépet kerülgetni. Arról nem is beszélve, hogy a kapszulák környezetvédelmi szerepe sem a legjobb: a kapszulás kávék ugyanis kifejezetten környezetszennyezők, mivel rengeteg hulladékot generálnak feleslegesen. Lehet, hogy az LG környezettudatosabb kapszulákkal áll elő – a CES-ig biztosan várnunk kell, hogy kiderüljön.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.