Felhívás!

5G-s technológiával végeztek távirányított robotsebészeti műtétet

5G-s technológiával végeztek távirányított robotsebészeti műtétet Tudomány

Egy pekingi kórházból sikeresen végeztek el 5G-s vezeték nélküli technológia segítségével egy távirányítással végrehajtott robotműtétet egy több mint 136 kilométerre lévő nőn kínai orvosok.

A négyórás ortopédiai beavatkozást egy 36 éves nőn hajtották végre Tiencsin körzetében, Kína északi részén – közölte a Kínai Telecom helyi képviselete.

A műtétet az 5G-s internetkapcsolat tette lehetővé. A beteg a Tiencsini Első Központi Kórházban feküdt, miközben a pekingi Csishujtan Kórház szakembercsapata élőben, távirányítással végezte el rajta a műtétet.

A műtéti tervezést a pekingi kórház orvoscsoportjának egy ortopédiai szakértője végezte, ezután a sebészrobot az utasításoknak megfelelően hajtotta végre a beavatkozást.

Az 5G technológia garantálja a videó- és fotóátvitel tisztaságát és folyamatosságát, egyúttal az operáció stabilitását, megbízhatóságát és biztonságosságát – mondta Csiang Ven-hszüe, a tiencsini kórház ortopédiájának vezetője.

Kínában az 5G technológiát a szállításban, a szórakoztatásban és az egészségügyben megnövekedett igények miatt karolták fel. Július óta Peking már több mint 7800 5G átjátszó állomást épített.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.