A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

3D-s fotók érkeznek a Facebookra

3D-s fotók érkeznek a Facebookra Tudomány

Mostantól bárki készíthet különleges, 3D-s fotókat a Facebookra, és még csak speciális eszköz sem kell hozzá. A posztok elkészítésében egy speciális algoritmus segít, de a Facebook is adott néhány tippet a fotózáshoz.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy mostantól 3D-s fotókat is posztolhatunk majd a közösségi oldal hírfolyamába, amiket a virtuális valóságban is megnézhetünk majd. Az újdonság ereje az egyszerűségében rejlik: a felhasználóknak semmilyen különleges technológiára nincs szükségük ahhoz, hogy ilyen tartalmat gyártsanak.

A közösségi oldalra ugyanúgy kell majd feltölteni a kiválasztott fotót, mint eddig, a bejegyzés típusánál azonban nem a fotó feltöltése opciót kell kiválasztani, hanem a 3D Fotó menüpontot. Miután kiválasztottuk a képet, a Facebook algoritmusa átalakítja azt, a végeredmény pedig igen látványos lesz. Innentől kezdve már nincs más dolgunk, mint megosztani a tartalmat, ami ezek után már 3D-s fotó formájában jelenik meg a hírfolyamban.

A Facebook néhány tanácsot is ad ahhoz, hogyan lehet olyan képeket készíteni, amiből jó 3D-s fotókat tud alakítani a rendszer.

A rendszert az iPhone 7 Plus, 8 Plus, X és XS készülékekkel potrté módban készített képeire optimalizálták. A legjobb, ha az adott témát 1-1,2 méter távolságból fotózzuk le úgy, hogy valami van a fotózott téma előterében és hátterében is. Emellett az is fontos, hogy a fotó tárgya és a háttere jól elkülönüljön egymástól, ne azonos színűek legyenek. A Facebook azt javasolja, a fotó témája ne legyen túl fényes, az élei pedig legyenek jól elkülöníthetőek. Üvegpoharat például nem érdemes fotózni, mert abból nem lesz jó 3D-s kép.

(HVG)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Világbajnokgyanús rádióamatőrök

Világbajnokgyanús rádióamatőrök

Furcsa társaság gyűl össze szerdánként a Puskás Tivadar Szakközépiskola hátsó épületének emeletén: szűk helyen, kábelek és nagyméretű elektronikai eszközök között sürögnek-forognak, hatalmas gombokon állítgatnak, majd félórát csaknem mozdulatlanul várnak. Van köztük olyan, aki nagy hátizsákkal, akkukkal, antennákkal rohangál egyik hegycsúcsról a másikra. Igaz, nemrég megkapta üvegbe vésett azonosítóját – ez egy világbajnoki címmel ér fel.