Hirdetés
Hirdetés

Valódi UFO-videók szivárogtak ki az amerikai hadseregtől

Valódi UFO-videók szivárogtak ki az amerikai hadseregtől Tech-Tudomány

A New York Times 2017-ben és 2018-ban közzétett három (elvileg titkosítás alól feloldott) videót, amiken a haditengerészet pilótái magasan a felhők felett, látható szárnyak vagy hajtóművek nélkül hangsebességgel száguldozó, azonosítatlan repülő tárgyakat követtek.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyik ilyen objektum 2004-ben 24 kilométeres magasságból 6 kilométeresre zuhant, ahol lebegett egy darabig. Ezek után vagy kikerült a radar látószögéből, vagy visszaszáguldott a magasba.

A haditengerészet a Black Vault nevű, hírszerzéssel foglalkozó híroldalnak adott közleményében megerősítette, hogy valóban nem tudják, mik szerepelnek a videókon – írja a CBS. Joseph Gradisher szóvivő szerint a hivatala azonosítatlan légi jelenségként kezeli. Ez azt jelenti, hogy a 2004 és 2015 között, tiltott katonai légtérben megjelenő objektumok valóban léteztek, és nem lett volna szabad ott lenniük. Gradisher azt is elmondta, hogy ezek a videók hivatalosan még mindig titkosítva vannak, és nem akarták egyelőre megosztani az emberekkel.

A Black Vault szerint a videókat egy korábbi pentagoni dolgozó szivárogtatta ki. Valószínűleg azzal az indokkal kérte el a felvételeket, hogy hivatalon belüli használatra összeállítson egy anyagot a pilóta nélküli légi járművekről (UAV), és meg is kapta az engedélyt.

Azt persze senki nem állítja, hogy ezek a tárgyak a Földön kívülről érkeztek volna, és ET unokatestvérei vezették volna őket. Az UFO jelzés annyit jelent, hogy egyelőre nem tudják megmagyarázni, mit is láttak a jelenlegi tudásunk alapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük