Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok jöhetnek a Netflixre

Reklámok jöhetnek a Netflixre Tech-Tudomány

Kedden tette közzé a Netflix a legfrissebb, első negyedéves gyorsjelentését, ami – hiába a kiemelkedően magas profit – nagyon negatívra sikerült: a cég ugyanis nemhogy kétmillióval megnövelte volna az előfizetői számát, hanem elveszített 200 ezer előfizetőt. Igaz, ez részben azzal magyarázható, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt 700 ezer fiókot veszített, miután leállította oroszországi szolgáltatásait, de ezt figyelembe véve is jóval elmaradt a várakozásoktól.

Hirdetés
Hirdetés

Emiatt a cég vezérigazgatója, Reed Hastings a jelentés ismertető tájékoztatóján két lépést jelentett be – írja a thenextweb.com. Az egyiket már korábban pedzegették, így ez kisebb újdonságot jelent: mielőbb radikálisan korlátozzák a jelszómegosztás lehetőségét. A becslések szerint 100 millió néző ma ingyen használja a szolgáltatást (egy előfizető négy fiókot hozhat létre).

A Netflix szerint a jelszómegosztás elleni rendszer globális bevezetése körülbelül egy évet vesz igénybe. A cégvezetés azt is belebegtette, hogy talán nem szüntetik meg teljesen a jelszómegosztást, hanem inkább díjat kérnek érte. Ez arra utal, hogy a vállalat fontolóra veheti egy megosztott csomag felajánlását olyan emberek számára, akik esetleg nem egy háztartásban élnek, bár ezt nem pontosították.

Az igazi nagy meglepetést másik lépés hozhatja el: szinte biztosnak tűnik ugyanis, hogy a Netflix a későbbiekben bevezet „egy reklámokkal támogatott szintet”.

Hastings azt mondta, hogy a vállalat most már „elég nyitott” a reklámokkal támogatott előfizetések felé, miután évekig ellenezte azokat: „Azok, akik követték a Netflixet, tudják, hogy ellenzem a reklámok bonyolultságát, és nagy rajongója vagyok az előfizetések egyszerűségének. De bármennyire is rajongok ezért, nagyobb rajongója vagyok a fogyasztók választási lehetőségének, és van értelme annak, hogy azok a fogyasztók, akik alacsonyabb árat szeretnének és elviselik a reklámokat, azt kapják, amit akarnak.”

Bár a streamingszolgáltatásoknál megszokott, hogy reklámokkal támogatott szintet kínálnak, ez drámai váltás egy olyan vállalat számára, amely a reklámok hiányát identitásának részévé tette. 2019-ben Hastings nyíltan tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint a Netflix reklámokkal támogatott modellre állna át – idézi fel a cikk.

(Telex)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük