Felhívás!

Óriásporszívóval küzdenek a műanyag hulladék ellen

Óriásporszívóval küzdenek a műanyag hulladék ellen Tech-Tudomány

Belga mérnökök megalkottak egy óriásporszívót, amellyel több millió darab, kézzel nem begyűjthető műanyagszemetet akarnak eltávolítani egy környezetvédelmi területről Antwerpen térségében.

A holland kikötővárosnál elterülő szikes, mocsaras Galgeschoor természetvédelmi területen éveken át felgyülemlett a Scheldt folyó menti városokból és ipari üzemekből származó szemét. A kikötői hatóságok tavaly versenyt hirdettek a veszélyeztetett madárfajok által lakott térség szennyezésmentesítésére.

A győztes a Nul-o-Plastic nevű hatalmas porszívó lett, amelyet a Jan De Nul Group tengeri infrastruktúra vállalat környezetvédelmi részlegének mérnökei készítettek el. A gép gumikerekei nem sérti fel a talajt és szívórendszerét is úgy tervezték, hogy ne tegyen kárt a növényekben.

Mintegy 7,5 tonna műanyagdarabkát akarnak eltávolítani vele a térségből. A szerkezet első tesztelését még ebben a hónapban befejezik.

Európában jelenleg a műanyaghulladéknak csak kevesebb mint egyharmadát hasznosítják újra. A szennyezés csökkentésére az Európai Unió új szabályokat tervez azzal a céllal, hogy az összes csomagolóanyagot újrahasznosítsák, első lépésként 2021-től mindenhol betiltják az egyszerhasználatos műanyag evőeszközöket és szívószálakat.

Our Nul-o-Plastic wins the Plastic Challenge of the Port of Antwerp

Our environmental subsidiary Envisan wins the Galgeschoor Plastic Challenge of the Port of Antwerp with its Nul-o-Plastic: a sustainable, flexible and compact pellet suction cleaner will clean millions of small plastic particles from the nature reserve Galgeschoor. We love to think out-of-the-box: this easy-to-use Nul-o-Plastic was designed with input of our young engineers. Read more on https://www.jandenul.com/nl/pers/persberichten/envisan-wint-de-plastic-challenge-van-de-haven-van-antwerpen #Envisan #SustainableSolutions #Nuloplastic #CircularSolutions #PlasticChallenge #PortofAntwerp Port of Antwerp

Publicată de Jan De Nul Group (Official) pe Joi, 19 decembrie 2019

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.