Felhívás!

Hamarosan petíciót is indíthatunk a Facebookon

Hamarosan petíciót is indíthatunk a Facebookon Tech-Tudomány

A héten megkapja az idei első újdonságát a Facebook, az elsőként csak az Egyesült Államokban elérhetővé váló Community Actions („Közösségi fellépések”) keretében a facebookozók petíciókat küldhetnek majd a helyi politikusoknak, hivataloknak, kormányszerveknek.

Cégeknek és magánszemélyeknek nem lehet majd petíciókat benyújtani, így például a Facebook és a hangos szomszéd sem kaphat beadványokat a rendszeren keresztül.

A funkció egyszerűen működik: a felháborodott felhasználók a petíció megszövegezése után becímkézhetik az ügyben illetékesnek vélt hivatalos személyeket és szervezeteket, majd a petíció élesítése után a többi facebookozó csatlakozhat a beadványhoz, hozzászólást hagyhat alatta.

Emellett a petíció létrehozója klasszikus tüntetéseket és adománygyűjtő akciókat is szervezhet a petíció oldalán keresztül.

Elsősorban praktikus okokból persze lesznek limitációk, például Donald Trump elnököt és Mike Pence alelnököt már az első pillanattól fogva sem lehet majd közvetlenül megjelölni a petíciók címzettjeiként.

(Origo)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.