Hirdetés
Hirdetés

Győrfi Pál bemutatta a levegővételt maszkban

Győrfi Pál bemutatta a levegővételt maszkban Közérdekű

Győrfi Pál egy új videóban saját magán mutatta meg, igaz-e, hogy nem lehet levegőt kapni a szájmaszkban. A Magyar Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője mémesedett figyelemfelkeltő videókban tűnt fel a koronavírus-járvány során. Most egy új videóval jelentkezett.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt oszd másokkal, ne a vírust – ezzel a címmel tették ki a mentőszolgálat Facebookjára az új videót, amelyben Győrfi Pál a koronavírus elleni védekezés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A szóvivő a maszkviselés kapcsán egy kísérletnek is alávetette magát, hogy kiderüljön, lehet-e levegőt kapni a maszkban. 

A gépekkel mért adatok bizonyítják, hogy az egyszer használatos sebészi maszk viselése egyáltalán nem csökkenti az oxigénellátás szintjét.

Korábban egy másik orvos hat maszkot egymásra húzva mutatta be, hogy így sem csökken a vérében az oxigén szintje. Az orvos  nem kevesebb, mint 35 kilométert futva érkezett a munkahelyére, ráadásul végig maszkot viselve, hogy megmutassa, ettől nem jut kevesebb oxigén a vérébe.  Az orvos elárulta, hogy korábban sosem futott még maszkban, azonban bízott az orvosi képzettségében. A maszk a futás során nem mozdult el, nem esett le, az oxigénszintet mérő berendezés pedig a teljes idő alatt 98 százalékot mutatott. 

(nlc.)

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük