Hirdetés
Hirdetés

Drónokkal idéznek elő mesterséges esőt Dubajban

Drónokkal idéznek elő mesterséges esőt Dubajban Tech-Tudomány

Rendszeresen meghaladja a hőmérséklet a 46,1 fokot Dubajban, ezért a kormány úgy döntött, hogy megpróbálja mesterségesen befolyásolni az időjárást – számolt be a CBS News

Hirdetés
Hirdetés

Az Egyesült Arab Emírségek tudósai azon dolgoznak, hogyan lehet mesterségesen esőt előidézni. A kívánt hatást drónok elektromos töltéseinek felhasználásával próbálják elérni. Meteorológusok a héten videót tettek közzé, amelyen intenzív esőzés látható Rász el-Haima környékén.

Az új felhővetési módszer egyelőre eredményesnek tűnik, és hozzájárulhat a súlyos aszályok enyhítéséhez világszerte, ráadásul állítólag különösebb környezeti aggályok sem merültek fel. A kormány azt reméli, hogy ezáltal pozitív irányba lehet befolyásolni azt a meglehetősen kevés esőmennyiséget, ami az országot éri évente, így enyhítve az éves hőhullámot.

Mansoor Abulhoul, az Egyesült Arab Emírségek egyesült királyságbeli nagykövete a Reading Egyetemen tartott látogatásán májusban úgy fogalmazott: megindító a gondolat, hogy a fejlesztés alatt álló technológia valamikor támogathatja a vízhiányos helyzetben lévő országokat. Robert Van de Noort, a Reading Egyetem alkancellárja pedig arról beszélt, hogy bár az időjárás manipulálási lehetőségei csekélyek a természet erőihez képest, a módszer akár a klímaváltozás legrosszabb hatásainak enyhítésében is segédkezhet.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük