Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A YouTube miatt nő a laposföld-hívők száma?

A YouTube miatt nő a laposföld-hívők száma? Tech-Tudomány

Sokan komolyan veszik az összeesküvés-elméletes youtubereket. Az elmúlt időszakban több alkalommal is médiafigyelmet kapott, hogy mintha látszólag nőne az interneten a laposföld-hívők száma.

A téma felkeltette Asheley Landrum, a Texas Tech University professzorának a figyelmét is, így tavaly és tavalyelőtt is ellátogatott az egyesült államokbeli Rayleigh-ben tartott konferenciájukra. Ha pedig már úgy is ott volt, akkor meginterjúvolt harminc hívőt, hogy mégis miből gondolják helyesnek a több száz éve megbukott elképzelést.

Landrum nagy meglepetésére a megkérdezett laposföld-hívők mindegyike azt állította, hogy eredetileg gömb formájúnak (mármint geoidnak) hitték a Földet. A harmincból 29 személyt YouTube- videók győztek meg a Föld laposságáról, míg a kivételt képező egyetlen főt a családtagjai. Ők viszont a YouTube-ról vették a dolgot.

Hirdetés
Hirdetés

Landrum nem tartja hibásnak a YouTube-ot a problémáért, szerinte az lehet a gond gyökere, hogy túlságosan is jól működnek a videoajánló algoritmusai. Aki megtekint valamiért egy összeesküvés-elméletes videót, annak azonnal több tucat hasonlót kezd el ajánlgatni a videomegosztó.

Könnyen elkezdhetnek lefelé csúszni a nyúl üregében az olyanok, akiknek könnyen tele tudják beszélni a fejüket az igazukban láthatóan végletekig meggyőzött hívők.

A professzor szerint jó lenne, ha a YouTube tudna kezdeni valamit a problémával, például az ilyen problémás témákban inkább a tényeket tükröző videókat ajánlhatna a nézőknek.

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 19., 18:59
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Na es ha nem letezik az osszeeskuves elmelete,akkor mire valoak a szabadkomuves paholyok?! Akkor ezek a paholyok miert toborozzak a koreikbe a kulombozo partok politikusait,aztan az orvosok legjobbjait,ugyeszeket,birakat,rendorfonokoket,szineszeket sot meg konnyuzene enekeseket is,stb. Es az osszejoveteleik miert titkosak?! Miert nem lehet ott ezeken a talalkozokon a sajto ?! Es a szabadkomuvessegbe valo belepes,miert csak specialis meghivoval erheto el?! Hiszen oda csak az allhat be koreikbe,akit belulrol hivnak meg ! Es a meghivott szemely,miert kell egy titkos ritualen es egy eskuletetelen atessen?! Es,hogyan fer ossze a politikusoknal,akik az Orszag alkotmanyara eskudtek fol,meg egy titkos szervezetnek letett esku?! Ket kulombozo es egymasnak ellentmondo erdeket ,hogyan lehet egyszerre szolgalni, esku alatt?! Ezek ,es meg sok mas kerdes is van,amire sokan varjak a valaszt! Es mindezen dolgokat egyaltalan,nem a YouTube-rol lehet megtudni.Az internet tele van veluk !

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 22:31
  ÉRTÉKELÉS: -11

  😣 Kedves Szabadkőműves! Ajánlanék legalább 2 hét sziesztát Sztgyn a park felett a vicceseknél! Valahol el kell kezdeni ne vegye sértésnek!!!