Felhívás!

A második legnépszerűbb téma a Filter felhasználói között

A második legnépszerűbb téma a Filter felhasználói között Tech-Tudomány

Magyarországon második helyezést ért el az emberiség történelmében megtalálható összeesküvés elméletek témaköre. Ez egy olyan örökzöld téma, mely szinte minden ember fantáziáját megmozgatja, tekintet nélkül korra, nemre, foglalkozásra.

A Filter egy magyar fejlesztésű hírgyűjtő platform, ahol témák szerint válogathatnak a felhasználók, hogy mi érdekli őket a leginkább. A számukra legkedvesebb témákat kedvencekké tehetik, és attól a ponttól értesítéseket is kaphatnak, ha egy új cikket csatoltak a csoporthoz. A cikkek más forrásokból lesznek bemásolva, vagyis egy link segítségével érhető el az eredeti írás. A Filter oldalán található cikkek hivatkozásai viszont lehetővé teszik azt, hogy azok az emberek, akik véleményüket, észrevételüket kívánják megosztani másokkal, megtehessék könnyedén. Vigyázat! Kulturált körülmények között szabad vitázni az adott témával kapcsolatban!

Az emberek szeretnek többet, mást látni a tények mögé

Az összeesküvés elméletekről szóló cikkeket foglalja magába az a téma, amely a második lett a magyar felhasználók között. Bizonyos közvélemény kutatások eredményei alapján elmondható, hogy a magyarok harmada hisz az egyes összeesküvés elméletekhez tartozó témakörökben. Ilyen téma például az ún. chemtrail elmélet, ahol az emberek többsége azt a nézetet vallja, hogy repülőgépekből szándékosan permetezik az embereket, vagy hogy a védőoltásoknak káros következményei vannak, amiről a nagyhatalmak nem szólnak semmit.

A téma kulcsszavai, amikre érdemes rákeresni a következők: titkos társaságok, háttérhatalmak, világkormány, kémek, szervezetek, titkos csoportok. Ezen kulcsszavak beírásával a Filter olvasói elkezdhetik kihámozni az igazságot a cikkek közül. Vannak pro és kontra érvvel íródott, egyazon témát felvonultató írások is a kategórián belül, de bárki, bármit is olvasson, nem kell mindent elsőre elhinni, érdemes alaposan utánajárni a Filter felületén.

Időnként sikerül rácáfolni az elméletekre

Az egyik legérdekesebb korszak, ami a magyarokat leginkább foglalkoztatta a második világháború, majd az azt követő hidegháborús időszak. A korszak kiragadott érdekes emberei, akikről sokan olvasnak például Rudolf Hess, aki Adolf Hitler jobbkeze volt, és úgy gondolják néhányan, hogy a nürnbergi pert követő börtönbüntetés alatt már egy dublőr ült a helyén. Ezt az elméletet mostanában egy DNS vizsgálat cáfolta.

Az oldalon olyan cikkekről is olvasni lehet, ahol azt ecsetelik, hogy a Moszad hogyan vadászott éveken át Josef Mengelére, majd hogy úszta meg az elfogását a háborús bűnös. Talán azért, mert ügyesen bujkált? Tán mert a Moszad nem is akarta elkapni?

Nagy népszerűségnek örvendenek azok a cikkek, melyek a CIA hidegháborús kütyüiről értekezik: lőfegyverként is működő zseblámpa, fenékbe rejthető túlélőkészlet.

Örökzöld sláger az is, hogy vajon tényleg járt-e ember a Holdon? Vagy hogy tényleg Jurij Gagarin volt az első űrutazó, vagy voltak előtte olyan kozmonauták, akik nem tértek vissza soha a Földre?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.