Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zárt kapuk

Leállították a Serie A küzdelmeit, de bezárták a kapukat a nézők előtt Spanyolországban, Lengyelországban és néhány német tartományban is, csakúgy, mint hazánkban.

A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette – közölte a szervezet hivatalos honlapján. A CONI emlékeztetett arra, hogy a klubok és a nemzeti válogatottak nemzetközi mérkőzései felett nem rendelkezhet, ezért ezeket nem érinti a mostani határozat. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus jövő kedden az Olympique Lyont fogadja, míg az Európa Ligában csütörtökön a Getafe lesz az Internazionale vendége, egy héttel később pedig a Sevilla érkezik az AS Roma otthonába.

Olaszországban már eddig is komolyan befolyásolta a sporteseményeket a járvány. Számos mérkőzés elmaradt a labdarúgó-bajnokságban, de amelyeket megrendeztek, azokat is zárt kapuk mögött. Most a sportversenyek teljes felfüggesztését rendelték el az olasz hatóságok. Hétfő este azonban még lejátszhatták a Sassuolo – Brescia Serie A-meccset, s a hazaiak két gólt is szerző csatára, Francesco Caputo az első találat után gólöröm gyanánt egy papírlappal a kezében a kamera elé rohant. A lapon ez állt: „Minden rendben lesz. Maradjatok otthon!” – üzenve ezzel a sporteseményekről ideiglenesen kitiltott rajongóknak.

Szigorú intézkedéseket hoztak Spanyolországban is, ahol a honi liga úgy határozott, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a labdarúgó La Liga soron következő két fordulóját. A döntés a másodosztályra is vonatkozik.

A németországi Bundesligában is elkerülhetetlen, hogy zárt kapuk mögött rendezzenek élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéseket: kedden hivatalossá vált, a szerdai Mönchengladbach – Köln találkozót nem látogathatják nézők, illetve a szombati, Borussia Dortmund – Schalke derbi is zárt kapus lesz.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság találkozóit is zárt kapuk mögött rendezik a Román Hivatásos Labdarúgóliga döntése értelmében, így a vasárnap, 17 óra 30 perckor kezdődő Sepsi OSK – Hermannstadt találkozót is nézők nélkül játsszák le, a mérkőzés hivatalos résztvevőin kívül senki más nem tartózkodhat majd a stadionban. Ugyanakkor a sportágak zömében az utánpótláskorú bajnokságok, versenyek felfüggesztéséről is döntöttek Romániában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük