Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voluntari elleni szezonzáró

Voluntari elleni szezonzáró Sport

Az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Sepsi OSK az FC Voluntari otthonában lép pályára ma 17 órától a román labdarúgó élvonal 22. játéknapján. A piros-fehérek visszavágnának a szeptemberben elszenvedett 3-0-s vereségért, de az Ilfov megyeieknek is lesz ebbe némi beleszólásuk, tekintetbe véve, hogy alig két hellyel előzik meg a szentgyörgyieket a tabellán, és a kiesés elkerüléséért vívott harcban minden pont felértékelődik.

Az előző fordulóban a Sepsi OSK hosszú sikertelenségi szériájának vetett véget azáltal, hogy 2-1-re felülmúlta a vendég Jászvásárt, azonban Eugen Neagoe vezetőedző figyelmeztetett, hogy ez a győzelem keveset ér, ha nem követi hasonló teljesítmény. Az oltyán szakember pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, minden adott az újabb három pont begyűjtéséhez, játékosai felkészültek a találkozóra, és megújult önbizalommal vállalják a Voluntari elleni játékot.

– Nagyon fontos volt számunkra a Jászvásár elleni győzelem, hiszen tizenhárom mérkőzésen át tartott a nyeretlenségi sorozat, és a fiúk már kezdték elveszíteni a kezdeti lelkesedésüket. De most azt látom az edzéseken is, hogy sokkal nagyobb odaadással készülnek, visszatért az önbizalmuk. Bízom abban, hogy ez meg fog ma látszani a pályán. Nehéz meccs lesz, mert az ellenfél sorait olyan tapasztalt játékosok erősítik, akik a nemzeti válogatottban is megfordultak. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet legyőzni őket. Fontos, hogy ne csak ritkán és véletlenszerűen nyerjünk meg egy-egy mérkőzést, hanem folyamatosan jó teljesítményt nyújtsunk, és egymást kövessék a győzelmek. Csak így tudunk megerősödni és olyan csapattá válni, amelyet mindenhol tisztelnek – közölte az OSK vezetőedzője.

Neagoe hozzátette, nem érdekli az, hogy rossz passzban van a Claudiu Niculescu által irányított ellenfél, mivel hat mérkőzés óta nem tudott nyerni a pontvadászatban, ő inkább abban érdekelt, hogy saját csapatát vezesse sikerre.

Niczuly Roland szerint jó hatással van a csapatra az, hogy legutóbb győzelmet ünnepelhettek, és bízik a hasonló eredményben az FC Voluntari ellen is.

– Az öltözőben megváltozott a hangulat, a győzelem feldobta a fiúkat, de szükségünk van az újabb sikerre. Készen állunk, remélem, minden úgy alakul majd, ahogyan szeretnénk. A saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem lesz gond – nyilatkozta a kézdivásárhelyi kapuvédő.

Az OSK-hoz kapcsolódó hír, hogy a horvát Jure Obšivač személyében új játékos csatlakozott a kerethez, aki másfél éves szerződést kötött a klubbal. A 27 éves, 187 centiméter magas hátvéd a kazah FC Atyrau együttesétől érkezett, de korábban már megfordult a Hajduk Split, az NK Istra és az RNK Split csapatánál is. Obšivač értékét a transfermarkt.com oldal 600 ezer euróra becsüli, így jelenleg ő a piros-fehérek legértékesebb labdarúgója.

A 22. forduló eddigi eredményei: Astra Giurgiu – FC Botoșani 2–1, Concordia Chiajna – Medgyesi Gázmetán 1–1, CS U Krajova – Kolozsvári CFR 2–1, Jászvásári Poli – Bukaresti Juventus 3–1. Tegnapi lapzártánk után zárult a FCSB – Viitorul meccs. A mai program: 17 órától FC Voluntari – Sepsi OSK, 20 órától Temesvári Poli – Bukaresti Dinamo.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások