Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszahódítanák a Román-kupát

Visszahódítanák a Román-kupát Sport

Az utóbbi négy évban harmadszor rendezik Sepsiszentgyörgyön a női kosárlabda Román-kupa döntőtornáját, a korábbi két alkalommal a Szabó Kati Sportcsarnok szolgált helyszínként. Ugyan a Sepsi Aréna először ad otthont a női nyolcas döntőnek, de a lenyűgöző létesítmény egy hete már bizonyított a férfi Final 8 során. A kétszeres kupagyőztes Sepsi–SIC ma 20 órától kezd a Kolozsvári Egyetem ellen.

2015 és 2017 után idén harmadik alkalommal dől el Sepsiszentgyörgyön, ki hódítja el a Román-kupát, a megyeszékhely egyedül pályázott a rendezés jogára. A bajnoki címvédő Sepsi–SIC 2015-ben hazai környezetben, 2016-ban pedig Brassóban nyerte el a trófeát, tavaly viszont Târgovişte akarata érvényesült. A sepsiszentgyörgyiek idén visszaszereznék a kupát, ám amint Zoran Mikes vezetőedző megjegyezte, nem tartják magukat favoritnak. A bosnyák szakember szerint a nyolcas döntőnek nincsenek esélyesei, aki nyerni akar, annak három meccsen kell diadalmaskodnia.
– Az első mérkőzés nagyon fontos, de ugyanúgy a második is, és a harmadik is. A szurkolóknak is fontos szerep jut, az ők buzdítása fantasztikus energiát tud adni a csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy telt ház előtt játszhatunk, és a szurkolóink szárnyakat adnak nekünk – fogalmazott Zoran Mikes.

A ma délutáni nyitányon Temesvár és a Brassói Olimpia csap össze, majd ezt követően feszül egymásnak a Sepsi–SIC és a Kolozsvári U. Ez utóbbi parázs párharcnak ígérkezik, annál is inkább, mivel a kincses városiak az egyedüli olyan együttes, amely az idei pontvadászatban le tudta győzni a zöld-fehéreket (77-68).

A DigiSport három – két negyeddöntő és döntő – mérkőzést közvetít, a többi találkozót a szövetség YouTube-csatornáján követhetik figyelemmel a kosárlabda-kedvelők. Továbbra is lehet bérleteket váltani a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában, ezek hét mérkőzést – négy negyeddöntő, két elődöntő, döntő – foglalnak magukban 50 lejes egységáron. A napijegyet 15 lejért (két mérkőzés), míg az egy találkozóra érvényes jegyet 10 lejért lehet majd megvenni a mérkőzések előtt a helyszínen.

A kosárlabda-fiesztára az érdeklődők a városi autóbuszokkal is kijuthatnak a Sepsi Arénához, a jegyek ára 2 lej. A tömegközlekedési eszközök csütörtökön 16.40-kor, 19.15-kor és 19.30-kor indulnak a Gólya utcai végállomástól, majd az Állomás negyed érintésével jutnak el a sportlétesítményhez. Pénteken 16.40-kor és 19.30-kor indulnak útnak, míg szombaton 16.30-kor, 16.45-kor és 19.30-kor startolnak. Vasárnap a döntőre két autóbusz indul, az első 16.30-kor, a második pedig 16.50-kor. Az autóbuszok a mérkőzések vége után is a szurkolók rendelkezésére állnak. 

A Final Eight programja:
* február 22., csütörtök: Temesvár–Brassói Olimpia (4. negyeddöntő, 17.15 óra – DigiSport), Kolozsvári U–Sepsi–SIC (1. negyeddöntő, 20 óra – DigiSport)
* február 23., péntek: Aradi ICIM–Alexandria (2. negyeddöntő, 17.15 óra – FRB TV), Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári U (3. negyeddöntő, 20 óra – FRB TV)
* február 24., szombat: az 1. elődöntő győztese vs. 4. negyeddöntő győztese (17.15 óra – FRB TV), 2. negyeddöntő győztese vs. 3. negyeddöntő győztese (20 óra – FRB TV)
* február 25., vasárnap: döntő (17.30 óra – DigiSport)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük