Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszafogott játékkal győztek

Visszafogott játékkal győztek Sport

Felforgatott csapattal és visszafogott játékkal 3–0-ra győzött a magyar labdarúgó-válogatott San Marinóban, a világbajnoki selejtező 2. fordulójának vasárnapi játéknapján. Ugyanekkor Románia szoros vereséget szenvedett a németektől.

Marco Rossi együttese, amely immár nyolc találkozó óta veretlen, a csapatkapitány Szalai Ádám értékesített büntetőjével szerzett vezetést, a győzelmet Sallai Roland fejese biztosította be a 71. percben, a végeredményt pedig a hajrában Nikolics Nemanja büntetőből állította be. A magyar válogatott mostani sikerével ötből ötödször múlta felül San Marinót, amely most sem úszta meg háromgólos különbség alatt.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán 21.45-kor ötödször találkozik Andorrával a magyar labdarúgó-válogatott, amely az első három mérkőzést megnyerte, de legutóbb sporttörténelmi vereséget szenvedett. Az előző világbajnoki kvalifikációs sorozatban előbb hazai pályán 4-0-ra győztek a magyarok – Szalai akkor is eredményes volt –, aztán 2017 júniusában kínos, egygólos vereséget szenvedett a német Bernd Storck irányította együttes. A pireneusi miniállam csapata 13 év után gyűjtötte be a három pontot tétmérkőzésen.

Két meghatározó játékosát is el kell engednie a szerdai világbajnoki selejtező előtt Marco Rossinak, Willi Orbán és Sallai Roland is visszatér klubcsapatához. A Lengyelország elleni 3–3 után Gulácsi Péter hasonló okokból tért vissza Németországba, míg Schäfer András sérülés miatt hagyta el a keretet. A San Marino elleni mérkőzésen eltiltott Fiola Attila visszatér a következő mérkőzésre.

Nem borult a papírforma, Németország 1–0-ra legyőzte Romániát a labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában, Bukarestben: Serge Gnabry a 17. percben szerezte az összecsapás egyetlen találatát. A mezőny legjobbja Florin Niță kapus volt, aki bravúrokkal tartotta játékban csapatát. A hajrában a trikolóroknak is volt két komolyabb lehetősége: előbb a csereként beállt Pușcaș forgatta meg Rüdigert, ám egyenesen a nemrég 35. születésnapját ünneplő Manuel Neuer ölébe lőtt, majd Stanciu volt pontatlan. A németek hat ponttal vezetik a J csoportot. A hárompontos románok lecsúsztak a negyedik helyre és szerdán az ugyancsak hatpontos Örményországhoz látogatnak. A kaukázusiak előbb Liechtensteinben nyertek 1–0-ra, majd hazai pályán 2–0-ra verték Izlandot, így egyáltalán nem vár könnyű találkozó Rădoi tanítványaira.

A csoportokból az első helyezettek jutnak ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük